glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Sincer să fiu, nu mă așteptam ca „autodenunțul” publicat în ziarul de joi să aibă asemenea ecouri. Mai ales nu mă așteptam ca liberala, fostă pesedistă, Carmen Hărău să recunoască atât de deschis existența unor documente incriminatoare la adresa mea. Așadar, senatorul liberal de Hunedoara nu numai că neagă intenția de a mă șantaja cu documente păstrate „bine” timp de peste 15 ani, ci chiar o confirmă lăudându-se cu faptul că posedă – zice ea – mai multe documente, care ar demonstra faptul că eu am încercat să o fur în perioada în care conduceam publicația „Replica”. Doar că, prezentă pe propriul post de televiziune, cu un moderator plătit să îi ridice mingi la fileu, liberala fostă pesedistă, Carmen Hărău, uită să răspundă la câteva întrebări esențiale, pe care probabil că le va primi și din partea organelor care vor ancheta șantajul.

Prima întrebare pe care o omite Carmen Hărău este: De ce nu a luat măsurile care se impuneau față de un hoț, în momentul în care a descoperit documentele – zice ea – „plastografiate”? Răspunsul, care nu i-ar conveni deloc senatorului liberal, îl cunosc toți colegii care munceau atunci în redacția publicației „Replica”. La vremea respectivă am avut o discuție lămuritoare cu patronul publicației, Carmen Hărău, și aceasta a considerat că greșeala a fost minoră, nu a prejudiciat firma și deci putem continua colaborarea. Ceea ce s-a și întâmplat pentru mai mult de doi ani, după aceea. Evident că politicianul bine format la școala PSD, cu „masterat” la PNL, minte când spune că din acea cauză am încheiat colaborarea. În realitate, la peste doi ani după ce am trecut peste episodul „chitanța”, Carmen Hărău a încheiat colaborarea cu mine pentru că libertatea redacțională pe care o impuneam la „Replica” a început să nu-i mai convină. A fost practic primul semn că nu vrea presă adevărată, ci un ziar cu mercenari care să-i slujească strict interesele economice și de afaceri. De altfel, toți jurnaliștii adevărați cum ar fi Monalise Hihn, Ciprian Iancu, Alin Bena, Marcel Bot, Andreea Jurca, Remus Suciu, Ana-Maria Nedelcoff și alții au refuzat să-i mai slujească interesele în momentul în care și-au dat seama că trebuie să facă compromisuri mult prea mari raportat la deontologia profesională. (Că tot îi place Eleonorei Carmen Hărău să folosească în mod peiorativ cuvântul „deontolog”).

O a doua întrebare la care evită să răspundă Carmen Hărău, în interviul acordat propriilor angajați de la propriul ei post de televiziune este: De ce a păstrat timp de mai bine de 15 ani chitanța (zice ea mai multe documente) cu care credea ea că îmi poate distruge reputația de gazetar? Carmen Hărău nu a considerat atunci fapta mea suficient de gravă ca să mă înlăture de la conducerea publicației patronate de ea. Spune că i-a fost rușine de rușinea mea. Dar acum nu îi este rușine să mă șantajeze cu acele documente vechi de 15 ani. Pentru că este evident că senatorul liberal, fost activist PSD, nu a păstrat chitanța „plastografiată” ca amintire, complexată fiind probabil că în copilărie nu a primit cadouri de la Zâna Măseluță, sau alți spiriduși. Carmen Hărău a păstrat documentul incriminator cu scopul evident de a-l folosi  împotriva mea în momentul în care îi venea ea bine. Și nici măcar nu neagă acest lucru în pozițiile sale publice.

O a treia întrebare ar fi legată de un mod de operare a acestei „cucoane” politician. După publicarea „autodenunțului” am primit zeci de mesaje prin care mi se spunea că Eleonora Carmen Hărău se lăuda public cu faptul că are la mână mai mulți jurnaliști și politicieni cu documente compromițătoare păstrate „bine”. Că se folosește de oameni atâta timp cât aceștia îi sunt favorabili pentru ca apoi să-i șantajeze în momentul în care nu-i mai acceptă jocurile murdare sau pur și simplu au alte păreri cu ea. Din proprie experiență pot să spun că așa s-a întâmplat. Atâta timp cât a avut nevoie de sfaturile mele, Carmen Hărău nu a pomenit nimic despre documentul încriminator. În momentul în care am avut opinii divergente: „pac la Războiul”. Curat Agamiță Dandanache, coană Leonoro!

Vezi și

Close