glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Când românii se luptă încă cu piftiile și sarmalele, parlamentarii PSD continuă lupta cu Codul Penal. „Modelul” a fost patentat de străbunicii lor comuniști, la 30 decembrie 1947, când i-au dat un șut în fund Regelui Mihai, cel pe care urmașii lor ideologici îl preaslăvesc astăzi. Încă de atunci politicienilor le-a fost clar că românul este mai interesat de blidul său decât de țara sa. De altfel, sondajele de opinie, în care PSD se menține pe prima poziție, fără să piardă procente după un an în care a „măcelărit” România, demonstrează fără echivoc adevărul enunțului de mai sus. Asistații social nu sunt interesați nici de legislația penală, nici măcar de faptul că orice consultație la medicul de familie se va plăti de acum încolo și nu mai există sistem de compensare a medicamentelor. Ca să nu mai vorbim de scumpirile în lanț sau de măsurile fiscale care vor împovăra mediul de afaceri. Nimic nu mai contează pentru românul căruia Dragnea, Tăriceanu și ai lui îi servesc prin mașinăria de propagandă atâta circ cât poate înghiții și îi dau rația zilnică de „pomană”. În țara lui „fură ei, dar ne lasă și pe noi să furăm” modificarea legislației penale în favoarea infractorilor este văzută ca o faptă de „vitejie” a unor „haiduci” care luptă cu „statul paralel”.  Câți dintre români sunt conștienți de faptul că statul lui Dragnea și Tăriceanu se hrănește de fapt din taxele și impozitele plătite de contribuabili și că tot ce fură ei, politicienii, de la noi fură? După noua legislație fiscală, un antreprenor care nu plătește la zi taxele și impozitele este pasibil de pușcărie. Astfel, clasa politică și-a luat măsuri să aibă suficienți bani de furat. Ei ne obligă pe noi să plătim, în timp ce ne fură și scapă pentru că desființează practic legea penală în ceea ce-i privește. Ultimele modificări la legislația penală propuse de parlamentarii PSD suspendă practic Codul Penal în ceea ce-i privește pe politicieni. Aberații de genul: nepedepsirea abuzului în serviciu dacă fapta favorizează o altă persoană decât făptuitorul; dacă ești demnitar sau funcționar public și furi 199.999 de euro, nu e faptă penală; dacă furi câteva milioane de euro și primești cel mult 3 ani de închisoare, execuți pedeapsa la domiciliu (adică în luxul pe care ți l-ai creat prin furt); dacă furi zeci de milioane de euro și primești peste 3 ani de închisoare, execuți pedeapsa la domiciliu, pentru că ai peste 60 de ani; dacă omori, violezi sau tâlhărești pe cineva, execuți pedeapsa la domiciliu, pentru că aduci un certificat medical care arată că suferi de boli grave. Practic, în România infractorii vor fi mai protejați decât oamenii cinstiți, inversându-se astfel chiar rolul legii penale, menite să apere valorile sociale ale unui stat. Dar când valorile sociale ale României au devenit minciuna, hoția și impostura, este evident că și legile vor fi adaptate pentru a le apăra.

La final de an, coaliția PSD – ALDE a pregătit lovitura decisivă pentru România, o lovitură care nu ține nici de patriotism, nici de apărarea valorilor românești, nici de consolidarea democrației. Ține pur și simplu de nesimțirea unor politicieni care văd că li se permite orice, că poporul, cât a mai rămas în țară, este suficient de îndobitocit să nu-i mai pese decât de propriul stomac, și își netezesc drumul spre parvenire împingând România în afara lumii civilizate. Printre semnatarii acestor proiecte legislative aberante se regăsesc și doi parlamentari hunedoreni, Natalia Intotero și Ilie Toma. Și mai șocant este că până acum electoratul care i-a trimis în Camera Deputaților să facă legi pentru oamenii cinstiți nu pentru infractori nu le-a cerut socoteală. Într-o țară civilizată, urările de an nou pentru cei doi parlamentari s-ar fi transformat în înjurături. Dar sunt convins că în județul Hunedoara se vor găsi mult mai mulți cetățeni care să le dorească un an nou rodnic și fericit, decât să le ceară demisia sau să-i trimită acolo unde le este locul: la tomberonul cu gunoaie politice. Cetățeni care să le ureze de bine, chiar dacă binele lor, al deputaților Toma și Intotero, înseamnă răul nostru. Al tuturor românilor. La mulți ani fericiți pentru oamenii cinstiți! Și tot „La mulți ani!”, dar cu executare pentru infractorii ascunși în spatele politicienilor.

2 Comments

  1. Verificati toate postarile mele din ultimii 3 ani si vedeti ce am scris si criticat!Numai bine si sanatate romanilor adevarati!

Vezi și

Close