glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Tăriceanu se dovedește a fi un „demn” înlocuitor al celebrului Căcărău în fruntea Senatului. La fel de arogant, la fel de nesimțit, la fel de puturos. Nu știu ce ghinion avem noi românii, să fim conduși de cei mai proști „din curtea școlii”, nesimțiți și grobieni. Gestul lui Tăriceanu, de la ceremonia de înmormântare a Regelui,  de a se așeza într-un moment în care protocolul cerea să stea în picioare, urmat imediat și de cei doi maimuțoi, Dragnea și Tudose, care l-au imitat, este incalificabil, cu atât mai mult cu cât era vorba despre un eveniment de protocol „zero”. Când capete încoronate ale Europei, șefii unor state importante ale bătrânului continent stau în picioare, „repetentul” Tăriceanu și infractorul Dragnea s-au gândit că sunt mai interesanți și dau dovadă de mai multă inteligență dacă se așază, încercând astfel să-l umilească pe președintele Klaus Johannis, care se reculegea în fața sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai. Gestul impardonabil al celor trei „puțoi” aroganți mi-a amintit o poveste petrecută în urmă cu trei ani în SUA.

O cunoștință din orășelul Worcester, cu viziuni mai rasiste, îl înjura de câte ori avea ocazia pe președintele Barack Obama, ba că era de culoare, ba că era „democrat”, ba că avea bască, ba că nu avea bască. Practic nici nu mai conta pentru ce îl critica pe „prezident”, important era că nu îl suporta. Într-o bună zi, m-am nimerit și eu în respectivul orășel când s-a anunțat vizita în localitate a președintelui Barack Obama. Pentru o micuță comunitate din Massachusetts, vizita șefului statului era practic evenimentul secolului. Tot orașul a ieșit pe străzi să-l întâmpine pe „Mr. President”. Printre miile de oameni l-am zărit și pe „rasistul” meu, fluturând de zor un steag al SUA și înghesuindu-se să-l aplaude pe Obama.  M-am apropiat de el și l-am întrebat dacă a venit să-l înjure pe președinte, sau să arunce cu roșii în el. S-a uitat mirat la mine, de parcă nu cu două seri înainte mi-a explicat cât este Obama de odios, și mi-a dat o adevărată lecție de respect pentru valorile unei națiuni. „Am venit să salut pe Președintele SUA! Obama este un nenorocit. Dar aici vine Președintele.” Cu alte cuvinte nu trebuie să-l iubești pe omul îmbrăcat în hainele președintelui. Dar ai obligația să-l respecți pe cel căruia poporul tău i-a încredințat mandatul de conducător.

Gestul tripletei Tăriceanu, Dragnea, Tudose de a-l sfida pe Președintele României, și implicit pe Regele României aflat pe catafalc, demonstrează de fapt cât de mărunți sunt cei trei oameni care conduc, de facto, în momentul de față România. Legitimitatea lor este aproape nulă, dar au confiscat o țară și o țin ostatecă intereselor lor personale și ale grupului infracțional organizat pe care, de fapt, îl reprezintă. Sfidarea lor nu i-a fost adresată lui Johannis, ci României. Prin gestul lor nu s-au făcut de râs în nume personal, ci au făcut de râs România, o țară europeană condusă de trei maimuțoi fără rușine, fără respect și fără educație.

Vezi și

Close