glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Profitând de concentrarea atenției opiniei publice pe decesul Regelui Mihai, parlamentarii lui Dragnea au început să voteze, pe „repede înainte”, toate amendamentele comisiei Iordache la Legile Justiției, transformând Legislativul într-un circ ieftin. Opoziția nu prea are cum să se opună, decât protestând în Parlament ca în piață, după modelul „#rezist”. Parlamentarii USR și-au improvizat pancarte și au luat cu asalt prezidiul, încercând astfel să blocheze lucrările Legislativului care funcționează ca o mașină de vot aflată la dispoziția unui grup infracțional organizat, gata să schimbe toate legile în interes propriu. În acest timp, nu mai puțin de 10 ambasadori ai unor țări europene au „vizitat” Ministerul Justiției încercând să lămurească Guvernul că modificările la Legile Justiției nu sunt binevenite și comportamentul unor condamnați penal aflați în fruntea Parlamentului îngrijorează partenerii vestici. Presiunea externă asupra coaliției PSD – ALDE este extrem de ridicată în momentul de față. Rămâne de văzut cine va câștiga această confruntare a cărei miză este România, viitorul european al ei sau întoarcerea spre Rusia. Dragnea, Tăriceanu și parlamentarii lor joacă totul pe o miză uriașă. Pe de o parte România europeană, curată și cu potențial de dezvoltare, pe de altă parte păstrarea averilor și a puterii obținute prin fraude și furturi, deraierea României de pe linia occidentală și aruncarea ei sub influența Moscovei. Nu întâmplător, unul dintre „veșnicii sforari” din umbră ai României, Patriarhul Daniel, a avut întâlniri la Moscova cu Putin. Întâlniri în care numai Dumnezeu știe ce s-a discutat. Dacă o fi fost și El invitat în Kremlin. Prin vizita Patriarhului Rusiei la București și acum deplasarea Preafericitului Daniel la Moscova, Biserica Ortodoxă Română începe să se definească ca fiind un fel de stat paralel. Însă cu siguranță nu acela despre care vorbesc Dragnea și ai săi.

Decesul Regelui Mihai le vine ca o mânușă pesediștilor care au devenit deodată susținători înfocați ai monarhiei. Liviu Dragnea a anunțat că suspendă mitingurile, nu pentru că pesediștii nu sunt capabili să mai adune hămesiți pe care să-i pună să protesteze împotriva „statului paralel”, ci pentru că l-au iubit prea mult pe Mihai I, „fostul suveran” – cum îl definea Ion Iliescu, fostul prim-secretar PCR care îi cerea în 1990 Regelui să vină în țară ca simplu cetățean. Și tot pesediștii s-au grăbit să o recunoască pe doamna Margareta Duda ca fiind Regina României, nu cumva să se recrediteze Casa Regală cu un moștenitor al Coroanei care să nu poată fi controlat de „sistem”. Moartea Regelui Mihai ar fi un moment oportun pentru lansarea unei dezbateri pe tema formei de guvernământ al României. O dezbatere despre oportunitatea, în condițiile unei crize morale profunde în care se zbate clasa politică a României, de a ne întoarce la monarhie. Evident că nu cu doamna Margareta Duda, marioneta sistemului mafiot, în poziția de regină. Dar condițiile politice și istorice în care se află acum România se aseamănă mult cu cele care au determinat invitarea pe tron a principelui Karl of Hohenzollern-Sigmaringen, devenit Regele Carol I al României. Ca și atunci, avem nevoie de o puternică susținere internațională pentru a ieși dintr-o mocirlă politică și morală în care ne-a afundat o clasă politică profund coruptă și pervertită. Atunci s-a dovedit că a fost o variantă de succes! România a crescut, s-a modernizat și a devenit „mare”. Pentru asta însă este nevoie de câțiva politicieni vizionari care să pună interesele națiunii mai presus de propriile interese. Din păcate, nici Dragnea, nici Tăriceanu și nici măcar doamna Margareta Duda nu fac parte din această categorie.

Loading...

One Comment

  1. Din pacate pt. noi, asta este realitatea. Popor indobitocit prin saracire, cu acces limitat la educatie, invatat de sute de ani sa fie sluga, asta ne e soarta!

Vezi și

Close