glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Protestele PSD contra „statului paralel” se cam fâsâie, chiar dacă anumiți măscărici din anturajul lui Liviu Dragnea amenință încă cu câteva milioane de români scoși în stradă să apere guvernarea. Noroc că mai sunt și în PSD oameni cu „scaun la cap”, care își dau seama că e penibil să ieși în stradă să susții un partid aflat la putere în lupta sa și o fantomă inventată de Dragnea și apropiații săi. În fond nimeni, nici măcar liderul PSD sau cel al ALDE, nu a definit foarte clar ce sau cine este statul paralel. Disperați că sunt puși să plătească pentru fărădelegile lor, liderii PSD inventează himere și vinovați. Noroc că din ce în ce mai puțini români îi cred, cu toată manipularea televiziunilor din anturajul penalilor, finanțate de infractorii Voiculescu și Ghiță. E greu să ne întoarcem la „mineriadele” lui Ion Iliescu după 26 de ani. Doar atunci „hoardele” de mineri au fost chemați să apere un partid aflat la putere. Și totuși, ce îi motivează pe liderii PSD din anturajul lui Liviu Dragnea să insiste asupra ideii organizării „marii adunări populare”? Unii dintre ei, cum este Olguța Vasilescu, crescută la „școala” lui Vadim Tudor, văd în manifestare o formă de a-și sublinia atașamentul față de „iubitul conducător”. Alții vor doar să-și legitimeze cumva puterea parlamentară pentru care este deja din ce în ce mai evident că nu au susținere populară. Inclusiv stratagema Gabrielei Firea cu târgul de Crăciun din Piața Victoriei a avut scopul de a transmite un mesaj către populație. Primul episod al „telenovelei” Dragnea, regizată de Firea și PSD, conținea un scandal care să demonstreze că „piața” și mișcarea „#rezist” duc România spre anarhie.  În episodul doi, „poporul” strâns unit în jurul „iubitului conducător” va protesta împotriva celor care aruncă țara în haos și anarhie. A „statului paralel și ilegitim”. Vă pare cunoscut scenariul? Ceea ce face Dragnea acum este o reluare a strategiei lui Ion Iliescu, cel care chema în 1990 minerii să apere „fragila noastră democrație” tot de bande de anarhiști și „golani”. Iar dacă ne aducem bine aminte, după mineriade au fost organizate mitinguri de susținere a FSN.

În 1990 „nu ne vindeam țara” și ne temeam de investitorii străini care „nu au mâncat salam cu soia”. Acum „luptăm” împotriva investitorilor străini care vor să ne facă „slugi la noi acasă”. Luptăm împotriva multinaționalelor, a partenerilor strategici (SUA și UE), a tuturor celor care timp de 26 de ani au contribuit cu finanțare și garantarea securității naționale la dezvoltarea României. Să încercăm să ne închipuim ce ar fi fost România dacă nu eram primiți în Uniunea Europeană, în condițiile în care marile investiții în infrastructură, de exemplu, au fost realizate cu finanțare europeană. Autostrăzile, așa puține câte sunt, au fost construite cu fonduri de la Comisia Europeană. Rețele de canalizare și apă în mediul rural și urban au fost făcute cu fonduri europene, mici afaceri locale au fost sprijinite de Uniunea Europeană. În schimbul acestor ajutoare România are de făcut un singur lucru. Să-și întărească statul și să reducă la minimum posibil corupția. Cerința Uniunii Europene și a SUA este de fapt cât se poate de logică. Ea vine din partea unora dintre finanțatorii României. Și este firesc ca nici europenii, nici americanii să nu fie fericiți dacă știu că banii plătiți de ei pentru dezvoltarea României ajung în buzunarele lui Dragnea și ale celorlalți politicieni corupți care conduc în momentul de față la București. Or tocmai regulile pe care le cer partenerii occidentali îi deranjează pe liderii PSD și tocmai împotriva acestor reguli vor să scoată lumea în stradă. De fapt ei au nevoie de o justificare că atitudinea lor anti- UE și anti-SUA are o susținere populară. Așa le cere Moscova!

2 Comments

  1. Si Patriarhul BOR se intalneste cu Putin pt. a pune la punct strategia prin care sa ajungem din nou sub influenta Moscovei!
    Daca nu ne dezmeticim si nu reactionam, o sa fie vai si amar de copiii nostri!

Vezi și

Close