glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Și dacă-i trădare, măi mustăciosule din Teleorman?

Dacă se dovedește că există o legătură între cauzele penale ale lui Liviu Nicolae Dragnea și absența senatorilor PSD – ALDE din Comisia de Apărare, cea responsabilă de achiziția rachetelor Patriot, atunci nu mai vorbim de cârdășie mafiotă, ci de trădare pur și simplu. În joc e capacitatea de apărare a unei țări aflate la 160 de kilometri de Crimeea, în joc e și credibilitatea în fața partenerilor NATO după ce am promis că ne vom respecta în sfârșit alocarea celor 2% din PIB  pentru modernizarea armatei.

Socialiștii români încă n-au scăpat de fătătoarea sovietică – de câte ori au venit ășta la guvernare, România a fost pusă, încet-încet, pe un alt macaz decât cel spre Vest; am trecut mereu la mustață pe lângă un euro-Belarus, am fost nevoiți să ieșim în stradă nu pentru salam și pâine, ci pentru statul de drept aflat în pericol. Și da, poți să te răcorești spunând că și ăilalți au furat – o fi, dar n-au pus în discuție direcția țării.

Ce avem până acum? Specialiștii au demonstrat că armata are nevoie ca de aer de modernizarea tehnicilor de apărare, Parlamentul a dat și el acordul de principiu, am trecut și de procedura din Statele Unite, Fifor a dat și el garanții că ne vom respecta cuvântul. A urmat punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea – atenție: anchetă pornită la sesizarea Oficiului European Anti-Fraudă – și totul pare blocat dintr-odată. Să fie ambiția teleormăneanului de a-și arăta forța, sugerând ambasadelor că, așa pătat cum o fi, el e singurul cu care musai să se negocieze? E mai mult? – parte a unui plan de schimbare a macazului, dacă nu luat de pe direcția euroatlantică, cel puțin pus într-o neutralitate de tip Moldova?

Știi cum se prindeau peștii mari în deltă? Pescarii aveau un fel de con din împletituri, puneau în vârf momeala și peștiocii intrau, luau momeala și rămâneau acolo, că nu mai puteau da înapoi. Dragnea pare a fi în aceeași situație, fără cale de întors, a ajuns de nevoie la „după mine, potopul” – dacă trebuie făcută praf și pulbere o țară ca să scape, atunci praful și pulberea să se aleagă.

Până acuma, doar s-a jucat de-a dictatorul, a zvârlit pomeni către primari și parlamentari, a dat o sută de lei pensionarilor – exact ca ălalalt, Ceaușescu, a preferat să ia, în șapte luni, împrumuturi de 10 miliarde de euro pentru pensii și salarii, cu toate consecințele spurcate ale populismului: inflație, dobânzi în creștere, prețuri în avalanșă la gaz și curent, alimente mai scumpe decât în Occident, toate. A venit însă momentul în care nu DNA și nici vreo altă entitate națională îi pune piedici, ci OLAF, Anti-Frauda Comisiei Europene; bașca recuperarea celor 21 de milioane de euro de la statul român – adică de la pensionari, medici, profesori, păcăliții de serviciu ai socialismului românesc. Aici e cotitura, de aici amenințările cu războiul total.

Omul își dă seama că nu mai are nimic de pierdut, și-a băgat familia în afacerile lui ciudate și prospere, justiția începe să-i deznoade mafia din jur și i-a rămas o singură armă: mă lăsați în pace sau mor cu România de gât!

Și ține minte imaginea, că am mai trecut prin asta în decembrie ’89.

Loading...

7 Comments

 1. nu stiu daca e chiar asa, Teldrum e o firma privata care a executat lucrari de infrastructura rutiera pe bani europeni accesati de CJ, primarii sau o alta entitate a statului,derularea acestor proiecte au o procedura extrem de clara, studii de fezabilitate, proiectare , executie in care intra semnaturile a zeci de specialisti si diriginti de santiere, daca se returneaza bani ,inseamna ca undeva acestia au gresit. Nu sint fan Dragnea dar nu aveti dreptate si staul isi va recupera bani cde la cei care au gresit

 2. Domnule Florin,

  1. Teldrum a executat o grămadă de măgarii. Documentați-vă, sunt câteva anchete jurnalistice serioase care s-au ocupat cu asta.
  Chiar dacă unele proceduri sunt clare și în special cele ce privesc fondurile europene (foarte multe proceduri interne sunt intenționat neclare pentru a încuraja corupția și șpaga), asta nu înseamnă că și cei care trebuia sa le urmeze au fost si corecti.
  2. Statul rareori își recuperează banii din prejudiciile create. Este vorba de o simplă statistică disponibilă public. În aceasta speță, EU și-a recuperat banii sau urmează să îi recupereze de la statul român iar statul român ii ia de la contribuabilii ca mine si ca dumneavoastra.
  3. Citiți declarația publică OLAF și comunicatul DNA. Acuzațiile sunt serioase și îl vizează direct pe Dragnea ca pe un cap al acelui grup infracțional organizat, si nu pe vreun diriginte de șantier.
  4. Ma tem ca logica si rațiunea din acest articol sta in picioare si intrebarile ridicate sunt cât se poate de legitime.
  5. Nu ați argumentat logic si nici rational iar la sfârșit ați trântit verdictul ca autorul articolului nu are dreptate. Ma tem ca sunteti, de fapt, chiar un fan Dragnea si in plus, unul naiv si neinformat.

 3. Dupa ce pila ce i-a asigurat contractul cu R.L. nu l-a mai putut tine pe linia de plutire datirita ineptiilor sale sovine si xenofobe , Sabin si-a gasit spatiu de postare. Cat o sa dureze ? Neinteresant. Ca toate articolele sale scrise fara vocatie , fara cunostinte fara documentatie minima ci doar din patima si ura. Analogii de crasma si vocabular de subinginer facut la razboiul de tesut. Acest Fat Frumos ce se vrea transilvanist , sta la masa cu Vona Gabor si il povatuieste pe liderul Jobbik sa foloseasca termenul de regionalizare in locul celui de federalizare ca asa da bine acum in Romania, ca inca nu e vremea sa spuna de federalizare. Sa nu uitam slagarele lui Gherman : iobagul roman era feticit si bogat , Acram Iancu era un oltean lenes certat cu munca , Horea era un venetic ce nu muncea si astepta pomeni , Maniu voia unirea cu Budapesta, steagul Galitiei era in curtile grofilor cand dadeau pomeni romanilor , maghiarii erau frati cu romanii, memorandistii erau niste regateni emigrati in Ardeal, Popovici voia sa convinga toti romanii sa se maghiarizeze … etc etc.

 4. Va recupera pe dracu şi pe mumă-sa. Zi-mi un SINGUR exemplu de recuperat sume. Si vb de milioane de euro…nu de fire de pătrunjel!

Vezi și

Close