glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Pe cine reprezintă guvernul PSD-ALDE? Aceasta este întrebarea care se naște firesc în mintea oricărui român căruia îi pasă de țara sa sau măcar de familia sa. Declarațiile demagogice ale lui Liviu Dragnea și ale altor lideri din jurul său sunt din ce în ce mai profund contrazise de fapte. Programul de Guvernare este încă o lozincă folosită de propaganda PSD cu orice ocazie. Doar că faptele liderilor PSD și ALDE, din Parlament sau din Guvern, fac din „frumosul” Program de Guvernare un document mincinos, lipsit în totalitate de finalitate. Acest „Program” care i-a adus la putere pe Dragnea, Tăriceanu și acoliții lor se va transforma, în mod normal, printr-un efect de bumerang, în epitaful coaliției PSD-ALDE.

În Programul de Guvernare pentru care românii au votat cu „entuziasm”, PSD nu scrie nimic de eliberarea infractorilor din penitenciare pe motiv că nu au condiții de „pension”. Nici despre blocarea sistematică a justiției prin refuzul Parlamentului de a permite cercetarea penală a deputaților și senatorilor bănuiți că ar fi săvârșit infracțiuni. Și cu atât mai puțin despre „taxa de solidaritate” pe care fiecare român care muncește va fi dator să o plătească în beneficiul fiecărui român care trândăvește. Sau despre creșterea galopantă a prețurilor, taxelor și impozitelor și scăderea dramatică a nivelului de trai al populației.  Privind faptele, nu și declarațiile, liderilor PSD și ALDE, pare că actuala putere politică din România reprezintă de fapt infractorii și puturoșii.

Guvernul Tudose nu mai știe de unde să scoată bani pentru susținerea cheltuielilor publice. Taxa de solidaritate inventată peste noapte va scoate bani din buzunarul mediului de afaceri și implicit al fiecărui român care muncește. Inventivul ministru de Finanțe nu a definit însă cu cine se vor solidariza milioanele de români care vor plăti câte doi lei din fiecare sută primită salariu. E drept că nu direct, ci prin intermediul angajatorilor. Dar păgubit rămâne tot angajatul. Un calcul simplu arată că un angajat care are un salariu de 1.000 de lei va plăti 20 de lei în semn de solidaritate cu parlamentarii care și-au majorat indemnizațiile și pensiile speciale, cu miniștrii sau alți angajați din administrație cărora la rândul lor le-a crescut salariul, sau cu asistații social (citiți puturoșii) care refuză să muncească, stând mai bine prin cârciumi și trăind din pomana statului. Cu astfel de oameni ne cere guvernul PSD să ne solidarizăm. Pentru că nici Taxa de Solidaritate, nici supraacciza la carburanți, nici alte taxe și impozite inventate peste noapte nu sunt pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale, nici pentru investiții în infrastructura rutieră sau feroviară, nici pentru modernizarea de școli. Statul lui Dragnea ia cât poate mai mult de la oamenii activi, ca să susțină un mediu nociv României, care a adus deja angajatorii în situația de a nu mai găsi forță de muncă bine calificată și dispusă să muncească. Distrugerea mediului de afaceri românesc prin supra taxarea cheltuielilor salariale va duce la scăderea sau înghețarea salariilor și implicit a creșterii economice, fie ea și pe bază de consum, cu care se laudă liderii PSD-ALDE.

Disperarea cu care guvernul încearcă să adune cât mai mulți bani la buget demonstrează că deja economia României nu mai poate susține „dezmățul” bugetar al PSD – ALDE. Instituțiile financiare străine nu mai creditează România cu dobânzi acceptabile, pentru că refuză să-și riște banii într-o țară instabilă politic, condusă de un guvern format din miniștri incompetenți și certați cu legea. În lipsa creditelor cu care să acopere deficitul bugetar, guvernului nu-i rămâne decât să pună „birul” pe românii care muncesc și sunt capabili să plătească taxe și impozite. Până când și aceștia se vor sătura și vor pleca din țară, așa cum au făcut-o deja câteva milioane de persoane active, lăsându-l pe Dragnea cu cei pe care de fapt îi reprezintă PSD și ALDE, puturoșii și „morții” lui din Teleorman.

 

One Comment

Vezi și

Close