glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

În momentul în care liderul PSD, Laurențiu Nistor, a anunțat că Petru Mărginean e candidatul social-democraților pentru Primăria Deva, am crezut că acesta a fost impus oarecum de la centru sau din partea vreunui sponsor puternic. Odată cu evoluția fostului lider PC și a fostului lider PNL în tricoul roșu cu trandafiri, sunt din ce în ce mai convins că Mărginean a intrat în competiția electorală prin concurs. Mai mult ca sigur el a fost câștigătorul unui concurs de minciuni și abureli la care până și cei mai iscusiți pesediști în acest domeniu s-au simțit umiliți de abilitățile noului lor coleg de partid. Dragnea şi-ale lui trei „căprițe” puse una peste alta nu reușesc să ajungă nici măcar la genunchii lui Mărginean, când vine vorba de minciuni și abureli electorale. Jignitor pentru electoratul devean este faptul că fostul pecist, penelist, actual pesedist, ne crede foarte proști, astfel că încearcă să se ne vâre pe gât minciuni atât de grosolane încât frizează patologicul. În fața aburelilor lui Mărginean programul de guvernare a lui Dragnea și toate promisiunile electorale neonorate din alegerile ultimilor 27 de ani par a fi adevăruri incontestabile.

Cine să-l creadă pe Mărginean în momentul în care afirmă că el împreună cu doctorul Raed Arafat au luptat și au adus SMURD în Hunedoara? Poate există naivi care cred și acest lucru. Dar înainte să ia de bune afirmațiile lui Mărginean, ar fi bine să se gândească ce se întâmplă în restul țării. Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare, prescurtat SMURD, a fost înființat, după cum reiese din istoricul postat pe pagina oficială de internet a instituției (http://smurd.ro/category/despre/istoric/), încă din anul 1990 în Târgu Mureș. Au urmat alte filiale ale SMURD în 1993 la Sibiu, în 1994 la Cluj și Piatra Neamț, iar în 1999 la Timișoara. SMURD Hunedoara a fost înființat abia în anul 2006. Spre dezamăgirea susținătorilor lui Petru Mărginean, pe pagina de internet a SMURD, în istoricul instituției nu este pomenit deloc candidatul la Primăria Deva care își face campanie susținând că el este cel care a înființat serviciul medical de urgență al Ministerului de Interne. Pentru că, în treacăt fie spus, SMURD este o componentă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Nu cred că un alt candidat ar fi avut tupeul să mintă cu atâta nerușinare, să-și atribuie paternitatea sau maternitatea (recunoaște că a fost în colaborare cu medicul Raed Arafat) unui serviciu public aflat în subordinea Ministerului de Interne. Meritul lui Mărginean pentru înființarea SMURD este inexistent, singura lui legătură cu acest serviciu fiind căpușarea cu mult tupeu a activității salvatorilor de vieți omenești și folosirea acestora în scopuri electorale. Doar acest lucru ar fi suficient pentru a  putea vedea fața „hidoasă” a unui individ gata să facă orice, să mintă orice, să recurgă la cele mai abjecte strategii pentru a ajunge la putere. După ce va convinge lumea că el a înființat SMURD, Petru Mărginean va susține probabil că datorită lui a fost realizată unirea de la 1918, că el a construit Cetatea Devei și că în primii ani de școală a scris Plăcuțele de la Tărtăria.

Poate tocmai din această cauză, îngroziți de perspectiva de a avea un asemenea primar, strategii PSD au aruncat în lupta electorală și alternativa la Mărginean. Convinși fiind că odată ajuns primar îi va trata chiar și pe membrii cei mai pregnanți ai PSD cu aroganță și indiferență, social democrații au decis să joace la două capete. Și în competiția cu „căpușa” salvatorilor de vieți vor susține nu numai un adevărat salvator de vieți, ci și un adevărat social democrat.

Loading...