glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Încercați doar să vă imaginați ce s-ar fi întâmplat în presa românească și mai cu seamă pe televiziunile controlate de cei doi infractori, Ghiță și Voiculescu, dacă o furtună ar fi făcut șase victime în guvernarea Boc. Știm foarte bine cum ștergeau pe jos cu Băsescu toți jurnaliștii plătiți de aceiași doi infractori și încă câțiva în plus atunci când, în plină criză economică mondială, se împrumutau ca să acopere deficitul bugetar rezultat în urma cheltuielilor pentru investiții în infrastructură. La fel de bine știm cât de mult a ajuns poporul să urască dușmanul de clasă format din tripleta Băsescu, Udrea, Boc, sub influența acelorași jurnaliști plătiți de marii infractori ai României, moguli care, de facto, conduc țara pentru că stau în spatele unei clase politice corupte, neprofesioniste și îndepărtată de interesul național. Nu am intenția să îi transform pe cei trei politicieni, Băsescu, Udrea, Boc, în trei sfinți, dar pot fi luați ca sistem de referință pentru modul în care o mare parte din presa românească se raportează la realitățile din țară și tratează cu subiectivitate evidentă problemele grave ale guvernării.

Un vânt ceva mai puternic s-a abătut asupra unei părți din România. A ucis șase oameni, a provocat însemnate pagube materiale. Sistemul de alertare nu a funcționat pentru că nu există. Același cioclu numărător de cadavre pe numele său Raed Arafat și-a adăugat încă o cărămidă în construcția imaginii sale publice, ieșind din nou pe toate televiziunile și cu o mină serioasă pozând în salvatorul neamului. De parcă nu ar avea și el o vină pentru faptul că în România nu există sisteme de alertare eficientă a populației în caz de calamități sau fenomene meteorologice extreme. În opinia jurnaliștilor de presă plătită din banii publici furați de moguli, guvernul este curat ca lacrima, autoritățile nu au nicio vină. Așa o fi! Natura dezlănțuită nu poate fi contracarată nici măcar de Dumnezeul din Teleorman, Liviu Dragnea. Dar, încă o dată, faceți un exercițiu de imaginație! Cum ar fi arătat emisiunile Antena 3 sau RTV dacă același lucru s-ar fi întâmplat în guvernarea „sinistrei” triplete Băsescu, Udrea, Boc.

Și dacă tot încercăm să facem presă cu imaginație, să mergem mai departe, la ultima decizie a Parlamentului controlat cu majoritate confortabilă PSD-ALDE-UDMR. Aleșii, cei care nu mai pot dormi noaptea de grija poporului, s-au gândit că nu au bani să majoreze alocația copiilor cerută de PNL. Decizia în esență pare a fi justă și în conformitate cu realitățile economice și sociale ale României, reflectate în buget. Doar că… Acest refuz vine după momentul în care parlamentarii și-au majorat indemnizațiile și pensiile speciale, prima măsură pe care au luat-o imediat după învestirea noului legislativ. Mai mult decât atât, majorarea alocațiilor a fost una dintre promisiunile prevăzute în Programul de Guvernare, acest Nou Testament al Dumnezeului de Teleorman. Și cu toate astea NU! Un nu hotărât. Nici măcar o promisiune sau o abureală cum este cu salariile bugetarilor lăsate în seama instituțiilor unde sunt angajați, dar care nu au bani pentru majorări, sau a salariilor profesorilor care mai trebuie să aștepte până le vine rândul la majorări.  Pentru majorările salariilor angajaților din sistemul public se stă ca la cozile comuniste, dar nu se dă puțin să se ajungă la toți. Primii au fost parlamentarii. Ei au luat aproape tot, iar restul așteaptă acum să vadă„”ce se mai bagă”. Încercați din nou să vă imaginați câte emisiuni ar fi fost realizate pe tema refuzului de a fi majorate alocațiile. Câte știri cu mame disperate, cu copii plângând înfometați nu ar fi curs pe canalele mogulilor, dacă guvernul nu ar fi fost pe placul infractorilor conectați la banul public?!

2 Comments

  1. Fane ! Unii te acuza ca ai preluat „articole ” din ziarul lui Voiculescu , Luju .
    Tu chiar nu ai nimic de spus in apararea ta ?