glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Național-socialism în devenire avem? Avem! Dacă stăm să analizăm puțin activitatea din ultimul an a partidului condus cu mână de fier de Liviu Dragnea. Manifestările de naționalism ieftin și măsurile sociale de natură să subordoneze partidului pătura asistaților social, a bugetarilor și a tuturor claselor sociale care nu acceptă sau nu înțeleg logica democrației. Ca să nu mai vorbim despre încercarea de anihilare totală a opoziției, aproape inexistentă în momentul de față; de subordonare a justiției; de politizare a învățământului; de folosire a bisericii în scopuri politice prin demagogie și minciună. Intoleranță etnică și religioasă avem? Avem! Dacă analizăm manifestările violente și disputele fanatice ca reacție la faptul că o tâmpită de vânzătoare unguroaică a refuzat să servească un idiot de blogger român.

Dacă din asta era pe cale să se nască un conflict între maghiarii și românii din Transilvania, este clar cât de departe au mers îndoctrinarea și spălarea creierelor unei categorii mari din populația României, gata oricând să treacă cu vederea incompetența guvernanților, corupția, lipsa de performanță a sistemelor sanitar și de educație, lipsa banilor pentru salariile bugetarilor, spolierea Pilonului II de pensii, dar se aprinde la cea mai mică provocare naționalistă. Intoleranță față de minoritățile sexuale avem? Avem! Altfel, ce rost ar avea referendumul organizat de guvernul PSD prin care să fie definită familia tradițională ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, ca articol constituțional? Toate luările oficiale de poziție, propaganda oficială, condamnă mai direct sau mai voalat orientarea homosexuală a unor cetă- țeni, încercând să legifereze un concept pe care încă nu a reușit nici măcar să-l definească. Alăturarea Bisericii Ortodoxe, care „colcăie” de homosexuali prin mănăstiri și printre înalții ierarhi, nu face decât să legitimeze lupta puterii împotriva unei minorități sexuale plătitoare de taxe și impozite exact ca majoritatea heterosexuală.

Gardă civilă avem? Încă nu, dar se pare că vom avea! Aproape toți dictatorii ajunși la putere șiau organizat unități paramilitare, inițial populare, transformate ulterior în organizații armate de sprijin pentru preluarea puterii politice totale. Un exemplu ar fi „Cămășile brune”, o organizație paramilitară nazistă care a jucat un rol cheie în ascensiunea la putere a lui Hitler. Purtând uniforme de culoare maro, după exemplul Cămășilor Negre (purtate de fasciştii italieni), trupele SA asigurau ordinea la reuniunile Partidului Național-Socialist și organizau atacuri asupra adversarilor politici.

„Puciul de la berărie” îl avem? Nu chiar de la berărie, dar în Palatul Victoria s-au dat numeroase puciuri! Încercările de modificare a Codurilor Penale prin ordonanțe date „noaptea ca hoții” sau proiectele de legi prin care guvernul Tudose încearcă să subordoneze justiția și să elimine din România esența democrației, separația puterilor în stat, ar putea fi comparate cu „puciul de la berărie”, ba chiar mai reușite, atâta timp cât puciștii nu numai că nu sunt arestați, ci stau bine ancorați în scaunele puterii.

Mustăcioară avem? Avem!

Vezi și

Close