glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

România este ținta unor atacuri fără precedent la adresa serviciilor sale speciale și a justiției. Cui folosește discreditarea DNA, a SRI și SIE? Este evident că în primul rând acelor organizații de crimă organizată, bazate pe lideri politici de toate culorile și din toate partidele. Mesajele unui infractor dat în urmărire generală pentru că s-a sustras anchetei sunt rostogolite și comentate pe toate canalele media de „analiști” dubioși, aflați evident în slujba grupurilor de mare infracționalitate transpartinică. Spre deosebire de alți ani, preluarea puterii de către PSD are o miză capitală pentru întreaga clasă politică și, cel puțin după cum se manifestă pe canalele de informare în masă, întreaga clasă politică se coalizează în scopul discreditării luptei împotriva corupției. Iar poporul, acea masă inertă care acționează după efectul de turmă, se lasă cumpărat cu câțiva lei la pensie sau la salariu, punând mai presus de interesul național, amărâtul de coș zilnic pe care oricum nu este capabil să-l umple.

Comportamentul clasei politice din România începe să semene din ce în ce mai mult cu cel al comuniștilor din anii  ’50. Toate abuzurile, toate atacurile la adresa statului de drept și, în esență, a democrației, toată propaganda anti-europeană sunt susținute în „numele poporului” pe toate mijloacele de comunicare. Practic, aproape că nu mai există vreo televiziune care să nu fie finanțată de personaje implicate în afaceri dubioase cu interese directe în discreditarea DNA și a luptei împotriva corupției. Toți mafioții implicați în afaceri cu statul, care și-au construit adevărate imperii media și au strâns averi fabuloase, în timp ce românii de bună credință sunt în situația de a-și vinde votul pentru 100 de lei pe lună majorare reală a salariului minim. Exact după modelul propagandei proletare pentru colectivizare sau pentru naționalizarea mijloacelor de producție, făcută în anii ’50 în numele poporului și pentru popor, acum propagandiștii înfierează cu „mânie proletară” DNA și SRI, pregătind terenul pentru mult visata lege care să le amnistieze faptele sau să le grațieze pedepsele. Obiectivul principal al clasei politice din Parlamentul României nu este bunăstarea românilor, nici creșterea economică a țării, ci salvarea averilor dobândite ilegal și a libertății hoților care de 27 de ani au furat cât au putut din banii românilor, ai acelora în numele cărora atacă acum instituțiile de luptă împotriva corupției.

Adevărata miză a acestor alegeri este libertatea politicienilor și averile adunate prin jaful sistematic al resurselor României. Această miză îi face pe toți politicienii să acționeze cu disperare. Vor da orice, vor promite orice, vor aduce România în situația Greciei, poate chiar mai rău, numai să-și vadă spălat trecutul și să-și știe puse la adăpost averile. Le vor vinde românilor iluzia unui trai mai bun, dacă cineva crede că un om care trăiește din salariul minim pe economie își va îmbunătăți radical nivelul de trai cu 100 de lei în plus pe lună. Dar aceste „pomeni” menite să le aducă lor liniștea socială vor duce, evident, la devalorizarea monedei, pentru că nu poate fi susținută puterea de cumpărare dacă nu există un anume nivel de creștere economică. Dar ei, întreaga clasă politică, au nevoie de liniște socială. Au nevoie de un popor amorțit pentru care tema „anti-corupției” să nu suscite un interes. Au nevoie de o societate civilă controlată, de o presă în mâinile lor, de servicii speciale și DNA discreditat. În acel moment sunt siguri că vor putea face orice, fără să mai iasă lumea în stradă împotriva lor. Pe principiul: „au furat ei, dar sunt băieți buni că ne-au dat și nouă ceva”!

Tags

5 Comments

  1. Ai un pic dreptate ,dar nu total , trebuie marit salariul minim in fiecare an, cu Grecia n -ai dreptate, ei si au facut de la inceput salarii si pensii ca nemti , la noi daca se pune anual 100-200 de lei in citiva ani se va vedea la salarii, de servicii ce sa mai zicem ,esti cu jumate de norma la ei de le iei asa tare apararea.Nu este in regula cca ele sa faca,, legea” intr un stat, asa ca trebuie puse la punct si sa dea socoteala parlamentului.