NEWS ALERT:
Home / Editorial / Sare-n ochi

Sare-n ochi

Dragnea a spus adevărul în momentul în care a declarat că „actul de guvernare nu se va face la partid”. Sunt convins că președintele PSD nici nu s-a gândit vreodată să implice partidul în actul de guvernare, pentru că el va fi singurul care va trage de sfori păpușile numite în funcții ministeriale. L-am văzut în ultimele zile acționând, în manieră de „mare dictator”. L-am auzit vorbind doar despre propria  persoană când s-a referit la noul executiv. „Guvernul meu”, brevetat de Johannis, a devenit după alegerile din  11 decembrie „guvernul eu”. Ca într-un joc cinic, după ce a fost nevoit să-l scoată din joben pe Sorinel Grindeanu, Dragnea află că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca la Curtea Constituțională actul normativ prin care un condamnat definitiv nu poate ocupa postul de prim-ministru. Dacă CCR se va pronunța favorabil, să-l vedem pe Dragnea cum va „drege grindeanul”. Dacă Sorinel își va da demisia, să-i facă loc lui Dragnea? Sau se va mulțumi cu rolul de păpușar al unui guvern care are tot atâtea schelete în dulapurile miniștrilor câte au cimitirele din Teleorman, de unde își mobilizează șeful PSD electoratul. La prima vedere, liberalii, Băsescu și USR ar trebui să-și frece mâinile de bucurie la ce nume a „lipit” PSD de portofoliile guvernamentale. Să tot faci opoziție cu un asemenea guvern format din dinozauri de pe vremea lui Văcăroiu sau marionetele lui Dragnea școlite prin fabricile de diplome ale Abramburicăi. Sau cu master pe la Institutul SRI.  Apropo de servicii! Este mai nou o modă ca aproape toți ministeriabilii să fi trecut măcar pentru un master prin pădurea Băneasa, pentru injectare în „ochi” cu albastru de metil. Pe acolo s-a perindat și grindeanul lui Dragnea și alți câțiva miniștri din noul cabinet.

Fără îndoială că mișcarea de orgoliu suprem a șefului PSD a fost numirea lui Sevil Shhaideh în funcția de vice-premier. Mult tupeu are turcoaica dacă a acceptat această funcție, după toată dezbaterea iscată de propunerea pentru postul de prim-ministru. Dar și mai mult tupeu are Dragnea pentru a nu renunța la soția controversatului sirian bănuit de legături nu tocmai „ortodoxe” cu guvernul dictatorului Bashar al-Assad. Aceste demonstrații de forță împotriva curentului de opinie popular ar putea să coste PSD procente bune în sondajele de opinie. Dar mai mult decât atât, ar putea să trezească acea parte a populației care  neîntrezărind pericolul Dragnea, nu a ieșit la vot.

Dar următoarele alegeri sunt departe, iar opoziția pare că nu se reculege din șocul rezultatului catastrofal de la ultimele alegeri. Liberalii, care ar fi cazul să-și asume statutul de principal partid de opoziție, nu-și găsesc ritmul, fiind mai degrabă preocupați să-și rezolve probleme personale și diverse funcții în Parlament decât să preseze PSD ca un adevărat partid de opoziție. Traian Băsescu s-a cam stins și el de când, prietenul Ghiță, care l-a găzduit pe „sticlă” în campania electorală, este de negăsit. Iar băieții lui „Soros” de la USR nici nu știu cum se scrie corect cuvântul „opoziție”, cu atât mai puțin ce înseamnă asta în termeni conceptuali. În aceste condiții, cu o presă  90 la sută aservită, Dragnea poate să pună pe oricine în Guvern și poate să facă ce vrea cu „executivul eu”. Singura opoziție care i se întrevede vine tocmai din interiorul PSD, unde nici Grindean unu este ușă de biserică și nici gașca lui Ponta nu pare să fie mulțumită cu împărțirea ciolanului. Norocul României poate să stea în caracterul de trădător al grindeanului, căruia nu i-a scăpat până acum niciun politician de care s-a folosit în carieră,  și orgoliul lui Ponta, căruia parcă nu i-ar plăcea rolul de valet al lui Liviu Dragnea.

Despre Ştefan CIOCAN

Citește și

editorial

Glasul lui Ștefan Ciocan

3 octombrie 2017 Oare nu ați observat că atunci când ieșiți din magazin portofelul e …

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *