NEWS ALERT:
Home / Editorial / Sare-n ochi

Sare-n ochi

La Fontaine zicea că „nimeni nu e suficient de inteligent ca să-l poată convinge pe un prost că e prost”. Veți simți asta pe propria „piele” dacă veți încerca să lămuriți, argumentat, pesediștii spălați pe creier că idolul lor, Liviu Dragnea, este cel care a aruncat România într-o criză. Și dacă discuția o purtați pe Facebook,  șansele de a primi argumente pentru lozincile înghițite pe nemestecate și „scuipate” în spațiul public de idioții utili, aflați în slujba lui Dragnea de Teleorman, scad și mai mult. Logica și argumentul au luat vacanță în România de multă vreme și țara pare locuită în proporție covârșitoare de analfabeți funcționali. Oameni care cunosc literele, dar nu înțeleg nimic din ceea ce citesc. Altfel nu-mi explic cum atâția români pot să nege evidența. Sper că nu aceștia sunt majoritari, ci doar că în prostia lor se aruncă în mișcarea propagandistică așa cum s-au aruncat la vot. Dar tot nu înțeleg cum poți să-ți umpli pagina de Facebook cu poze și citate din Arsenie Boca, să nu ratezi nicio „moască” nepupată pentru ca apoi să-l înjuri pe Klaus Johannis că nu a acceptat un premier musulman care să conducă guvernul unei țări creștine în plin scandal legat de islamizarea Europei. Mai mult decât atât, să ceri demisia și „exilarea” neamțului Johannis, dar să te duci la târgul de Crăciun din Sibiu și în general să mergi ca la „Mecca”, din târgul prăfuit în care locuiești, în orașele mari din Transilvania și Banat construite de germani și maghiari în rând cu românii. Nu de turci, tătari și teleormăneni. Marș la Videle, Roșiori sau Alexandria! Dacă nu vă plac ardelenii.

Dacă, prin absurd aș fi pesedist, aș fi revoltat de atitudinea lui Liviu Dragnea. Mai sunt câțiva pesediști deștepți care deja își manifestă dezaprobarea față de modul în care despotul de Teleorman ia deciziile de unul singur în partid. Față de Liviu Dragnea, Nicolae Ceaușescu a fost un democrat autentic. Dragnea nu pricepe un lucru elementar în social-democrația modernă, europeană: Președintele trebuie să reprezinte, nu să conducă partidul. Cât a fost el de dictator,  Nicolae Ceaușescu lua decizii după consultări în interiorul PCR. Evident că până la urmă făcea cum voia el, dar păstra măcar niște aparențe de democrație. Cât de însetat de putere  poate să fie Dragnea, și cât de spălați pe creier pesediștii care îl susțin, dacă la 27 de ani de la căderea regimului comunist, își permite să ia decizii dictatoriale într-un partid care se vrea democratic? Cu această atitudine, într-o țară normală, Dragnea ar îngropa partidul pe care-l conduce. Dar în România, țara slugilor și a lingăilor, Dragnea poate să devină un „despot luminat” ducând astfel pe „înalte culmi” visul de aur al lui Ion Iliescu.

Până la urmă e treaba pesediștilor dacă acceptă să acționeze ca o turmă mânată pe izlazurile Teleormanului sau ca un partid matur și responsabil. Rămâne doar întrebarea legată de România. Încotro se va îndrepta această țară condusă nu de Dragnea, ci de cei spălați pe creiere care îl acceptă pe dictatorul de Teleorman și îi votează partidul? Sau de cei care din interese personale stau strâns uniți în jurul sclerozatului Călin Popescu Tăriceanu, un președinte al Senatului care nu știe că România este republică semi-prezidențială sau că Marea Britanie nu are Constituție în accepțiunea legii supreme din România. După votul din 11 decembrie, este clar că România a intrat pe un făgaș foarte periculos. Cu Dragnea la butoane, cu o posibilă marionetă în fruntea Guvernului, cu un sclerozat iresponsabil în fruntea Senatului, viitorul european a țării este serios pus la îndoială, cum sustenabilitatea măsurilor populiste propuse de Dragnea este evident irealizabilă. Doar că odată instalat în scaun, „despotului luminat” îi va fi indiferentă părerea oamenilor, a electoratului. Va conduce România așa cum acum conduce PSD, după cum „vrea mușchii lui”.

 

Despre Ştefan CIOCAN

Citește și

victor lungu

Go Cioloș! Să vedem ce va ieși măcar de data aceasta

Parafrazându-l pe Petrini din „Cel mai iubit dintre pământeni”: dacă electorat nu e, nimic nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *