glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Dragnea și-a propus secretara premier, pentru că șoferul, probabil, nu era de încredere.  Șeful PSD dă dovadă de o aroganță mai mare decât a predecesorului său Victor Ponta. Discursul său după consultările de la Cotroceni a devoalat un adevărat dictator, un politician căruia nu-i pasă nici de electoratul care după ce l-a votat nu mai contează, nici de partenerii de coaliție și doar formal, dar nu foarte tare, de legea care, „deocamdată”, nu-i permirte să ocupe funcția de prim-ministru. Cu Tăriceanu și Constantin de-a dreapta și de-a stânga, care stăteau ca doi papagali împăiați, Dragnea a vorbit permanent în nume personal. „Eu am decis!” „Eu am hotărât!” „Eu voi face!” Pentru Dragnea, nici propriul partid, nici papagalii care-l ajută la guvernare nu formează, nici măcar din greșeală, „noi”. Iar după un discurs atât de arogant, a urmat ca o bomboană pe coliva democrației românești, numele premierului propus: Sevil Shhaideh. Un prim-ministru al cărui nume va fi imposibil de învățat pe de rost de mai mult din jumătate dintre alegătorii PSD.

În toate țările democratice, unde electoratul contează în ecuația politică și unde oamenii merg la vot în cunoștință de cauză, surprizele de genul  Sevil Shhaideh nu sunt posibile, pentru că odată cu programul de guvernare propus alegătorilor, partidele anunță și numele premierului pe care intenționează să-l propună. Astfel, alegătorii votează în cunoștință de cauză, nu riscă să le aducă „Moș Dragnea” în loc de „bombonici”, „baclavale” și „sugiuc”. Discursul lui Dragnea despre legea „profund neconstituțională” care nu-i permite să conducă guvernul, chiar dacă poporul a votat în masă PSD, demonstrează fără dubii intenția clară a „hegemonului” cu pretenții social-democrate de a schimba legea și a se instala apoi în fruntea executivului.  Sevil Shhaideh nu are nicio legătură cu PSD, ci strict cu persoana lui Liviu Dragnea, care s-a asigurat că prin nominalizarea fostei sale secretare va avea în fruntea guvernului o marionetă perfectă.

Singurele criterii care au stat la baza nominalizării premierului PSD de către Dragnea au fost:
– să fie marioneta perfectă a lui Dragnea
– să nu aibă pretenții la șefia PSD
– să nu poată crește în sondajele de opinie peste Liviu Dragnea
– să nu aibă aspirații la o eventual candidatură pentru Președinția României
– să-și dea demisia din funcția de premier oricând i-o cere Dragnea
– sa accepte să preia asupra sa erodarea imaginii pentru nerespectarea promisiunilor electorale.
Practic, Dragnea a propus în fruntea guvernului o marionetă, care nu va ieși din vorba sa, o hologramă, cu înfățișare feminină, a baronului de Teleorman. Nu este prima dată când Sevil Shhaideh este „rezerva lui Dragnea”, aceasta ocupând și funcția de Ministru al Dezvoltării atunci când șeful PSD și-a dat demisia fiind condamnat. Gestul de atunci a lui Dragnea, aparent de bun simț, s-a dovedit a fi doar un pas în spate care să-l ajute să-și ia avânt în încercarea sa ambițioasă de a pune mâna pe partid și până în final pe România.

Rămâne de văzut dacă Klaus Johannis va accepta nominalizarea iresponsabilă făcută de Liviu Dragnea și acceptată de papagalii tăcuți care îl susțin necondiționat la ronțăirea ciolanului. Într-o Europă din ce în ce mai slabă, franjurată tocmai de problemele legate de musulmani și minorități, Dragnea face o aroganță nu numai față de propriul său electorat, ci și față de partenerii strategici ai României. După o campanie electorală în care au apăsat serios pedala naționalismului, „românii mândri” de la PSD au fost puși în fața nominalizării unei turcoaice musulmane în fruntea executivului. Cu turcoaica la Palatul Victoria, grecul Tăriceanu în fruntea Senatului și penalul Dragnea șef la Camera Deputaților, putem spune că ne-am întors în timp, în plină epocă fanariotă.

Tags

2 Comments

  1. Pe bune? Adica Dragnea asta raul si uratul a facut toate relele pamantului, spre deosebire de toti ceilalti lideri politici contemporani?!?

Vezi și

Close