glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Sărbători pascale, păzite de polițiști. Peste 400 de oameni ai legii vor veghea la buna desfășurare a acțiunilor din perioada sărbătorilor de Paști

În zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere rutiere care străbat județul și în zonele aglomerate din localități. Peste tot, polițiști. Sute de oameni ai legii vor veghea, cu ocazia sărbătorilor pascale, la ordinea și disciplina publică.

Polițiștii T.F. îşi vor intensifica activităţile de patrulare a trenurilor de călători, în staţii şi triaje, cei de la Serviciul Rutier vor supraveghea traficul cu mai multe aparate radar, în timp ce dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona cu precădere în proximitatea lăcaşurilor de cult. ”Manifestările religioase şi culturale, inclusiv cele ce se vor petrece în aer liber, cu participarea anunţată a unui public numeros şi cu  un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele de agrement impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor Inspectoratului de Poliţie Județean Hunedoara în perioada Sărbătorilor de Paşti. Astfel, pe lângă dispozitivul curent, peste 450 de poliţişti, în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea producerii oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
450 de polițiști vor fi la datorie de sărbători
11 aparate radar vor supraveghea traficul rutier

”Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, în special în zona lăcaşurilor de cult sau a altor locuri de pelerinaj şi zone de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente ce ar putea degenera în încălcări ale legii”, Bogdan Nițu, IPJ Hunedoara.

Păziți-vă bunurile în locurile publice
Polițiștii hunedoreni le recomandă celor care vor frecventa, în această perioadă, locurile publice aglomerate să nu afișeze ostentativ bunurile de valoare, să evite să intre în discuție cu necunoscuţii care le pot aborda pentru diferite acte de caritate, să nu răspundă la provocări cu violență și să nu consume în exces băuturi alcoolice. ”La cumpărături, portmoneul nu se aşază niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor, nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de chilipiruri, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi. Dacă observaţi lipsa copilului,  anunţaţi imediat agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului”, precizează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Sfatul polițiștilor
”Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia poștală, la plecarea de acasă, nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru. Împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă.   Asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori performante.”