glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Săptămână plină de activităţi extraşcolare, în unităţile de învăţământ. Elevii vor participa la jocuri distractive, excursii şi vizite la muzee în cadrul Săptămânii Altfel

Poliţişti pentru o zi, excursii şi vizite la muzee, la biblioteci, în parcuri, activităţi cultural – artistice sau jocuri sportive şi distractive sunt activităţi extracurriculare pe care le vor desfăşura preşcolarii şi elevii hunedoreni în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

A treia ediţie a programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” se va desfăşura anul acesta în a doua săptămână a lunii aprilie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. În cadrul acesteia, elevii şi preşcolarii hunedoreni împreună cu cadrele didactice vor fi angrenaţi într-o serie de activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Activităţile vor avea loc în perioada 7 – 11 aprilie, iar scopul acestora este de a pune în valoare talentele şi capacităţile copiilor în diferite domenii şi stimularea participării lor la acţiuni variate, în contexte nonformale. În judeţul Hunedoara, mai multe unităţi şcolare au stabilit deja programul pe care îl vor avea copiii împreună cu profesorii.

Şcolarii brădeni vor face excursii la Sighişoara, Braşov şi activităţi sportive

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional „Avram Iancu” Brad, elevii vor avea o săptămână fără carte dar foarte încărcată de activităţi educative extracurriculare. În cadrul programului Şcoala Altfel elevii brădeni vor face excursii la Sighişoara, la Braşov, vizite la primărie şi vor fi poliţişti pentru o zi. De asemenea, profesorii vor desfăşura cu elevii o serie de activităţi cultural – artistice, vor face vizite la muzeele din judeţ şi vor fi angrenaţi în mai multe activităţi sportive şi distractive. Pentru organizarea excursiilor s-a luat o împuternicire de la părinţi şi totul va fi organizat cu acordul acestora şi al elevilor”, a precizat directorul colegiului brădean, Ovidiu Circo.

Elevii de la Moisil din Deva vor viziona filme, vor juca rummy sau table

Activităţile pe care le vor desfăşura preşcolarii, elevii şi profesorii de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” vor include foarte multe jocuri distractive, cum ar fi rummy, table, rebus sau sudoku. Totodată, aceştia vor viziona filme cu diverse teme istorice, vor învăţa cum să navigheze pe internet şi se vor pregăti pentru examenul de Bacalaureat prin vizionare de romane.

 „Săptămâna Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” va avea loc în perioada 7 – 11 aprilie