glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad va fi acreditat. Unitatea medicală îndeplineşte peste 95 la sută din condiţiile impuse de CoNAS

Sanatoriul de Pneumoftiziologie din municipiul Brad va fi acreditat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), după ce a reuşit să îndeplinească peste 95 la sută din indicatorii necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor. Cu toate că unitatea spitalicească nu a primit încă certificatul de acreditare, judeţul Hunedoara va avea în maximum o lună cinci spitale acreditate.

Anul trecut, reprezentanţii CoNAS au reluat procesul de evaluare şi acreditare a unităţilor sanitare din România. Până acum, la nivelul judeţului Hunedoara, din 12 unităţi spitaliceşti care aparţin Ministerului Sănătăţii, CoNAS a acreditat patru (Spitalul din Vulcan, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Spitalul Municipal Lupeni şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva). În luna mai, Spitalul Municipal Orăştie a fost evaluat, dar deocamdată reprezentanţii instituţiei nu au primit un răspuns concret, iar la sfârşitul lunii iulie, a venit rândul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad. Pentru acreditarea spitalului au fost luaţi în calcul atât indicatori privind serviciile medicale, transfuzii, precum şi evaluarea gradului de satisfacţie şi siguranţă a pacientului. „S-a făcut evaluarea la faţa locului, iar în urma acesteia, am reuşit să îndeplinim peste 95 la sută dintre indicatorii stabiliţi de CoNAS. Au fost trei evaluatori certificaţi care au verificat secţiile spitalului, sistemul de management al calităţii, condiţiile în care sunt trataţi pacienţii, practicile medicale etc. Cu siguranţă vom primi acreditarea dar deocamdată nu ştim în ce nivel ne vom încadra”, a precizat directorul sanatoriului din Brad, Ionel Circo.

În urma evaluării stricte, unitatea medicală va fi încadrată într-un nivel de acreditare, în funcţie de calitatea serviciilor oferite pacientului. Cel mai ridicat nivel este „acreditat”, nivelul mediu este „acreditat cu încredere ridicată”, iar cel mai mic, „cu încredere medie”. Deoarece spitalul din Brad a îndeplinit peste 95 la sută din indicatorii impuşi de CoNAS instituţia va primi cel mai ridicat nivel de acreditare, adică „acreditat”.

Back to top button