glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Salvați de centuri! Doi copii și mama lor au scăpat fără nicio zgârietură, după ce au căzut cu mașina într-o râpă adâncă de 10 metri

Centura de siguranță salvează vieți! O femeie din municipiul Deva a aflat acest lucru „pe pielea ei”, după ce a fost implicată într-un accident, care se putea transforma într-o adevărată tragedie. Într-un moment de neatenție la volan, șoferița a pierdut controlul asupra mașinii, care a căzut într-o râpă adâncă de 10 metri. În autoturism se aflau și copiii femeii, dar, datorită faptului că toți pasagerii purtau centurile de siguranță, toți au scăpat fără nicio zgârietură.

În momentul în care au primit un apel la 112, care anunța că o mașină a căzut într-o prăpastie foarte adâncă, pe drumul spre complexul de agrement Căprioara, pompierii au crezut că au de-a face cu o tragedie. Din fericire, nu a fost așa. „Salvatorii au descoperit în autoturismul răsturnat pe plafon, într-o râpă adâncă de aproape 10 metri, doi copii și mama acestora. Un bebeluș de 6 luni era prins în scaunul auto pentru copii, tip scoică, în timp ce un alt copil de 14 ani și mama erau poziționați cu capul în jos pe scaune, asigurați cu centurile de siguranță. Pompierii au început evaluarea victimelor accidentului concomitent cu punerea autoturismului într-o poziție de siguranță și decuplarea bornelor bateriei pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu. În ciuda rostogolirii repetate a autoturismului pe panta abruptă nimeni nu a fost încarcerat. Pompierii salvatori au reușit extragerea în siguranță a celor doi copii și a mamei din autoturism și au constatat cu surprindere că nu prezentau nici măcar o zgârietură”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Pompierii susțin că respectarea măsurilor de protecție în autoturism, prin așezarea bebelușului în scaunul special pentru copii și prinderea acestuia în centuri, dar și utilizarea centurilor de siguranță în cazul celuilalt copil și a mamei a prevenit producerea unei tragedii în familia aflată în mașină.

În urma acestui incident, femeia a fost sancționată contravențional.