glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Salvat de la o cruzime fără margini. Un căţel a fost lăsat să ardă de viu, legat într-un sac, în zona unui incendiu de vegetaţie

Un căţel de doar câteva săptămâni a fost găsit, marţi, imobilizat de un pompier, la nici doi metri de flăcările unui incendiu de vegetaţie. Căţelul era legat într-un sac şi abandonat pe un câmp din apropierea satului Buituri (lângă Hunedoara).

Norocul patrupedului a fost că l-a observat un pompier din echipa ajunsă în zonă pentru a stinge incendiul de vegetaţie. „Plt. adj. Mihai Deac, împreună cu echipa lui de la Detașamentul Hunedoara, a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zona Buituri. În timp ce acționa pentru stingerea flăcărilor, pompierul a zărit un cățel care se afla la câțiva metri de arderea în extindere. Câinele, de doar câteva săptămâni, era legat într-un sac și nu putea fugi din calea flăcărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda.

În momentul în care a fost luat de pompier, căţelul s-a şi pus pe joacă. A devenit şi mai voios după ce a primit mâncare şi apă. Patrupedul a fost apoi dus la adăpostul de câini din fosta unitate militară de la Hunedoara, de unde, se speră că îşi va găsi un stăpân care să îl merite cu adevărat.