glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Salariu de peste 9.500 de lei și spor de condiții deosebite, pentru noua șefă a DGASPC

Noul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Geanina Ianc, va avea un salariu de bază lunar de peste 9.500 de lei, la care se adaugă un spor de condiții deosebite, în valoare de aproape 600 de lei. Astfel, în fiecare lună, directorul DGASPC Hunedoara va încasa peste 10.000 de lei. Care sunt condițiile deosebite în care lucrează Geanina Ianc? „Glasul Hunedoarei” a încercat, ieri, să afle.

Marți, în ședința de îndată, consilierii județeni au votat în unanimitate numirea în funcția de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Geaninăi Ianc. Aceasta a fost declarată admisă în urma examenului organizat în luna decembrie, de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Potrivit hotărârii ce a fost adoptată ieri, noul director va avea un salariu de 9.512 lei, respectiv peste 2.000 de euro. La această sumă se adaugă și un spor de condiții deosebite, în valoare de 566 de lei. Deși formularea era scrisă „negru pe alb” în proiectul de hotărâre, niciunul dintre consilierii județeni nu s-a întrebat care sunt condițiile deosebite în care lucrează noul director.

Ianc: „Sunt condiții speciale de interacționare”

Reporterii „Glasul Hunedoarei” au încercat, ieri, să afle, care sunt condițiile deosebite în care își desfășoară activitatea Geanina Ianc, noul director al DGASPC Hunedoara. Prima dată, la finalul ședinței, am întrebat-o chiar pe ea. Aceasta spune că există „condiții speciale” de lucru, iar cei care lucrează în acest domeniu interacționează cu „tot felul de beneficiari cu diferite dizabilități”. „Acel spor este un spor care nu este în procent, este o sumă fixă, purtată de-a lungul timpului, conform unor proceduri, de undeva din anii 2002. Sunt niște condiții speciale de a interacționa. Noi facem anchete sociale. Să știți că și eu, la rândul meu, ca și director, intru în contact cu tot felul de beneficiari cu diferite dizabilități. Suma a fost stabilită în 2002, prin Hotărâre de Consiliu, și s-a păstrat”, a declarat directorul DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc. De partea cealaltă, Sorin Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, singurul din conducerea instituției prezent la ședința de ieri, se eschivează atunci când este întrebat care sunt condițiile deosebite în care lucrează directorul DGASPC Hunedoara. „Sunt cele prevăzute de lege, acum dacă mă întrebați punctual, exact, nu vă pot spune… Trebuie să ne uităm în actul normativ, să vedem ce prevede. Sunt niște acte normative în vigoare, iar noi, prin Hotărâre de Consiliu Județean, trebuie să le punem în practică”, a declarat Sorin Vasilescu.

DGASPC Hunedoara are 792 de angajați, care, cumulat, primesc salarii anuale de aproximativ 35 de milioane de lei.

Postul de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara a devenit vacant în urma demisiei Monicăi Georgescu, acuzată de DNA că a fraudat concursul pe care l-a câștigat.