glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Sala de ședințe a Primăriei Deva va fi reabilitată

Ultima ședință de Consiliu Local în actuala sală de ședință a Primăriei Deva a avut loc ieri. Aleșii locali au votat ieri un proiect de hotărâre prin care spațiul va intra în reabilitare și va fi dotat cu mobilier nou, vor fi înlocuite corpurile de iluminat, dar va fi creat și un sistem electronic de vot, cu ajutorul căruia cei prezenți la ședință vor putea vedea, în timp real, cum votează fiecare consilier local.

Marți, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice privind reabilitarea integrală a sălii de ședințe a Primăriei. Primarul Mircia Muntean le-a transmis aleșilor locali că următoarea ședință va avea loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean. „E ultima ședință în această sala de ședință, așa cum dumneavoastră o vedeți. Astăzi, consilierii locali au aprobat modernizarea acestei săli. Lumină nu e în această sală, mobilierul e foarte vechi, e nevoie de o sală de ședințe la nivelul anului 2016. Sper ca în luna februarie să putem ține, din nou, ședințele de Consiliu Local în această sală, iar conferințele de presă în sala din dreapta, să putem avea o sală de întâlniri. În acest moment, Primăria Deva nu are o sală în care să primim investitorii, delegații, iar acea sală va fi pentru asemenea întâlniri, dar și pentru conferințele de presă”, a declarat viceprimarul Răzvan Mareș.

Ce dotări va avea noua sală

În cadrul lucrărilor propuse, mobilierul va fi înlocuit în totalitate, la fel și corpurile de iluminat și cele de încălzire. Parchetul vechi va fi înlocuit de o pardoseală nouă, acoperită cu mochetă, iar instalațiile electrice vor fi refăcute complet. Mai mult, conform celor declarate de viceprimarul Răzvan Mareș, va fi introdus și un sistem de vot electronic. „Considerăm că lucrările de reparații menționate mai sus sunt necesare deoarece lipsa îndelungată a oricăror lucrări de reparații și întreținere în sala de ședințe a condus la degradarea și uzura accentuată a acesteia, iar lucrările de modernizare vor crea un mediu decent de desfășurare a activității. Amenajarea sălii pentru consilieri va ușura munca acestora în comisiile de specialitate”, se arată în raportul întocmit de Direcția Tehnică Compartiment Investiții și Reparații Publice. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 590.664 lei, inclusive TVA.

Tags