glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Să fie un final de tur sănătos! Răpuneţi „viruşii verzi!”

FC Hunedoara se află în faţa ultimului joc oficial de pe teren propriu, din acest sezon. Băieţii antrenaţi de Marius Opric dau piept cu Sănătătea Cluj, o echipă devenită cunoscută în ultimii ani pentru „isprăvile” din Cupa României.

Adversarii Hunedoarei n-au parte de un tur de campionat prea „sănătos” şi vin pe Cerna din postura unei echipe care încearcă să „ciupească” cel puţin un punct la ultima deplasare a turului.

Evoluţii fluctuante

„Alb-verzii” sunt la 17 puncte în spatele hunedorenilor şi asta după ce, până acum, n-au reuşit decât trei victorii: 0-1 la Pâncota (în chiar prima etapă), 3-1 cu SeSo Câmpia Turzii (etapa a treia) şi 4-0 cu FCM Turda – acesta din urmă fiind şi ultimul succes al „viruşilor verzi” (în etapa a noua). În rest, două egaluri şi cinci înfrângeri, două dintre acestea după partide de pomină. De departe cea mai sonoră a fost cea suferită la Zalău (viitoarea deplasare a Hunedoarei), unde echipa antrenată de Marius Semeniuc a pierdut cu un incredibil 8-4 după un meci cu patru eliminări şi răsturnări spectaculoase de situaţie. „Thriller” a fost şi la Sebiş, în urmă cu patru etape, când arădenii s-au impus, la limită, cu 4-3, într-un meci în care Sănătatea a avut posibilitatea egalării în ultimele secvenţe ale jocului.

Şi-au făcut un nume în Cupă

Promovaţi în urmă cu şapte ani ani în Liga a III-a, clujenii s-au făcut cunoscuţi după evoluţiile surprinzătoare din Cupa României, acolo unde au ajuns să bifeze jocuri cu Dinamo şi Steaua. Astfel, echipa patronată de Aurelian Ghişa (care mai intră şi în teren uneori) a trecut, acum două, respectiv trei sezoane, de echipe ca Gaz Metan Mediaş, UTA Arad, Unirea Alba Iulia, FC Bihor sau „U” Cluj şi a ajuns să joace în compania lui Dinamo (de două ori, ambele meciuri pierdute cu 0-4), Poli Timişoara (0-7) sau Steaua Bucureşti (0-4). În tabăra liderului optimismul este la cele mai înalte cote, „negru-albaştrii” fiind gata să lase suporterilor o amintire plăcută de la ultimul joc acasă din acest an. „Nu ne gândim decât să ne facem jocul şi cu Sănătatea, deşi suntem conştienţi că ei vor veni să se apere aici. Nu trebuie decât să fructificăm ocaziile şi să nu ne mai facem meciul greu. Toţi avem acelaşi plan: de a termina neînvinşi turul!”, a spus Andrei Făgărăşanu, cel care în ultimele 180 de minute jucate în tricoul Hunedoarei a izbutit trei goluri.