glasul-hd.ro Web analytics

Sport

S.O.S. Jiul! Petroşenenii, tot mai aproape de desfiinţare

Şansele ca formaţia din Valea Jiului să mai ia startul în returul întrecerii judeţene sunt aproape de zero. Deşi majoritatea formaţiilor din Liga a patra au dat startul pregătirilor, gruparea din sudul judeţului e gata să arunce prosopul. Alb-negrii nu mai au parte de niciun sprijin financiar, iar baza sportivă se degradează de la o zi la alta.

Majoritatea jucătorilor şi-au găsit alte angajamente, sau au renunţat la fotbal, iar antrenorii se gândesc şi ei să abandoneze definitiv gruparea, în lipsa unui sprijin concret din partea administraţiei locale.

„Prăbuşirea este iminentă”

Marin Tudorache, managerul clubului, spune că mai mult ca sigur Jiul nu se va mai prezenta la jocurile din retur, din cauza datoriilor adunate în ultima vreme. Practic, nu mai avem nicio sursă de finanţare. I-am tot amăgit în tur pe jucători, că se implică ba unii, ba alţii, dar nimeni nu mai dă niciun semn. Sunt zeci de milioane datorii la utilităţi, de salarii nici nu se mai poate vorbi. Prăbuşirea este iminentă, se va vorbi despre Jiul, doar la trecut”, a afirmat Tudorache, pentru gazetadedimineaţă.ro. Ca şi cum n-ar fi de ajuns, şi baza sportivă din Vale începe să se degradeze pe zi ce trece.

Baza se află într-o continuă stare de degradare. Uşa de la centrală a fost furată, la fel şi gardurile de la terenul trei. Apa s-a îmbibat în acoperişul care începe se să decojească. Nu mai avem cu ce tunde iarba de pe gazon. Situaţia este una alarmantă. Vestiarele din spatele stadionului sunt şi ele degradate. Este clar că dacă nu se va face ceva vom pierde şi baza”, a declarat şi Constantin Ititescu, vicepreşedintele clubului jiulist.

Formaţia din Vale, de la înfiinţarea căreia se împlinesc, în această vară, 95 de ani, a fost la un pas de dispariţie şi înaintea startului de campionat, însă a mai fost menţinută în viaţă de câţiva dintre foştii jucători ai acesteia.

17 februarie este data la care ar trebui să se prezinte clubul la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara pentru aplicarea vizelor pentru anul 2014