glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

S-au mișcat și au donat pentru Tudor Andrei. Peste 3.000 de euro s-au strâns în urma evenimentul caritabil de sâmbătă. Puteți ajuta în continuare! (GALERIE FOTO)

Au dat mână cu mână și împreună au reușit să strângă peste 3.000 de euro, în doar două ore, pentru salvarea lui Tudor Andrei, un băiețel de numai șase luni, care se luptă cu o boală gravă. La vârsta de nici două luni, micuțul a fost diagnosticat cu suspiciune de sindrom Wiscott-Aldrich, o boală a sângelui, care mai apoi a devenit cel mai negru coșmar pentru părinții săi. Pentru ca Tudor Andrei să devină un copil sănătos, are nevoie de transplant medular, iar intervenția medicală, care poate fi făcută la Munchen, costă mult prea mult pentru familia sa. Tocmai de aceea, sâmbătă trecută, la stadionul din Deva, peste 100 de oameni, impresionați de drama prin care trece Tudor Andrei, s-au mișcat și au donat.

Evenimentul a fost organizat de Velu Călușer, Andrei Florin, Radu Brylynskei și Doru Dorobăț, împreună cu Asociația „Ajutor pentru Tudor Andrei”. Ideea evenimentului a fost ca fiecare participant să se bucure de mișcare și să facă o faptă bună. „Ne mișcăm și donăm” a strâns peste 100 de hunedoreni, care au vrut să facă sport, dar să îl și ajute cum pot pe micuțul Tudor Andrei. „Am reușit să strângem la evenimentul de sâmbătă suma de 3.000 de euro. Mulțumim tuturor celor care au venit și au donat. Vom mai încerca vreo două trei evenimente caritabile. Primăria Deva ne-a promis un eveniment cu câțiva artiști, dar ne gândim și noi la organizarea altor evenimente, pentru că mai avem doar trei luni la dispoziție să strângem acești bani. În trei luni, ar trebui să plecăm la Munchen pentru transplantul de măduvă”, mai spune Andrei Culda, tatăl lui Tudor Andrei. Printre cei care au venit la evenimentul de sâmbătă s-au numărat reprezentanți ai administrației locale, fotbaliștii de la CNS „Cetate Deva”, alături de președintele clubului, Cristi Bobar, și mulți oameni simpli, impresionați de drama prin care trece Tudor Andrei.

Stă în puterea noastră să îl salvăm pe Tudor Andrei!

Tudor Andrei Culda s-a născut în 3 ianuarie 2016, la Cluj, unde la externarea din maternitate s-a descoperit că are trombocitele scăzute. La o lună de la naștere, valorile trombocitelor au scăzut la 17.000, motiv pentru care părinții au luat din nou calea Clujului, la spitalul de pediatrie, secția onco-hematologie. Timp de două luni au făcut zeci de investigații, micuțul a urmat un tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza numărul trombocitelor, dar fără niciun rezultat și fără ca medicii să îi pună un diagnostic. Data de 20 iulie 2016 este cea mai neagră pentru părinții lui Tudor Andrei. În acea zi, a venit confirmarea din Germania că micuțul lor suferă de sindromul Wiscott-Aldrich. Această boală afectează aproximativ 10 copii dintr-un milion, împiedică procesul de cicatrizare, iar bolnavul devine astfel vulnerabil în faţa hemoragiilor şi a infecţiilor. Maladia îşi are originea într-o malformaţie de ordin genetic care împiedică sistemul imunitar să se dezvolte în mod normal. Doar băieții pot fi afectați de acest sindrom. Familia lui Tudor Andrei are nevoie de o sumă foarte mare, estimată undeva între 130.000-200.000 de euro. „Până în prezent, am reușit să strângem aproximativ 24.000 de euro. Am primit din partea Episcopiei Deva suma de 10.000 de lei, iar săptămâna care urmează (n.r. săptămâna aceasta) vom mai primi alți 10.000 de lei. Toate acestea, datorită Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, care ne-a sprijinit și o să ne sprijine în continuare”, a declarat Andrei Culda, tatăl lui Tudor Andrei. Băiatul va fi supus săptămâna aceasta altor analize. „Vom merge la Timișoara să facem analiza de compatibilitate, ca să căutam donator pentru transplantul de măduvă. În două-trei luni, noi sperăm să găsim donatorul de măduvă, să putem pleca în Germania să facem transplantul”, spune mama lui Tudor Andrei. Stă în puterile noastre, a fiecăruia dintre noi, să îl salvăm pe Tudor Andrei!

Puteți să îl ajutați pe Tudor Andrei, donând în conturile de mai jos:

RO16RNCB0014027015710001 – lei – Titular cont Culda Andrei Claudiu

RO25BRDE220SV55882492200 – lei – Titular cont Culda Andrei Claudiu

RO79BRDE220SV63759752200 – euro – Titular cont Culda Andrei Claudiu

Tags