glasul-hd.ro Web analytics

Sport

S-au întors cu aur din Alpii austrieci

Micuţele gimnaste de la CNS „Cetate” Deva s-au remarcat din nou la o competiţie internaţională. Prezente pentru a cincisprezecea oară la „Alpen Adria Cup”, în Klagenfurt, Austria, sportivele pregătite de Cristian Micu şi Ioan Coroiu au cucerit toate medaliile de aur puse în joc. Devecnele s-au întors cu trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz la individual compus, dar şi cu una de aur la echipe.

Prezente de 15 ani neîntrerupţi la competiţia din Alpii Austriei, gimnastele de la poalele cetăţii au acaparat în totalitate podiumul, la toate categoriile de vârstă la care au luat startul, terminând astfel primele în clasamentul general, în faţa a alte 19 cluburi din ţări precum Italia, Germania, Austria sau Ungaria.

Dominaţie totală

Astfel, Adela Florea a deschis drumul cu aurul obţinut la categoria gimnastelor născute în anul 2000. A urmat-o, la scurt timp, Andreea Iridon, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiţia sportivelor de 12 ani, pentru ca Mădălina Blendea (12 ani) să adune toate aplauzele în competiţia sportivelor mari, născute între 1996 şi 1998. Singura medalie de argint a delegaţiei devene a venit odată cu evoluţia bună a Laurei Jurca în cadrul aceleiaşi categorii de vârstă, pentru ca bronzul să îi revină Asianei Peng în competiţia gimnastelor de 11 ani. Palmaresul hunedorencelor putea fi completat şi de către Emanuela Pârva, care a ratat „la mustaţă” podiumul la categoria gimnastelor născute în 1998, din cauza ratării unui element simplu. „Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat, mai cu seamă cu cât am obţinut toate medaliile de ar puse în joc. Toate gimnastele au avut exerciţii de calitate, cu multe elemente tehnice dificile, ceea ce ne dă speranţa că vor putea promova în curând la loturile naţionale”, apreciază antrenorul Cristian Micu. La ediţia din acest an, la care a oficiat, printre alţii şi Adela Popa, unul din antrenorii loturilor naţionale de junioare, gimnastele de la „Cetate” au bifat cea de-a cincisprezecea prezenţă consecutivă.