glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

S-a sinucis cu o zi înainte să împlinească 26 de ani. Fiul unui fost primar din Petroşani, găsit spânzurat într-o hală de ambalat PET-uri

Fiul fostului primar al municipiului Petroşani, Gheorghe Berca, a fost găsit spânzurat, la sfârşitul săptămânii trecute, de doi prieteni ai acestuia, în incinta unei hale de ambalare a PET-urilor, din localitate. Se pare că tânărul avea probleme financiare. Acesta a lăsat şi un bilet de adio, prin care îşi cerea iertare familiei şi prietenilor.

George Cătălin Berca a plecat de la domiciliu joi după-masa. Spre seară, îngrijoraţi că nu se mai întorcea acasă, părinţii şi prietena acestuia au început să-l sune pe telefonul mobil, însă în zadar. Tânărul nu a răspuns. Au încercat, apoi, să ia legătura şi cu pritenii tânărului, în speranţa că vreunul dintre aceştia ştie unde se află. Dar nici de această dată nu au reuşit să obţină vreo informaţie utilă. Astfel, împreună cu câţiva prieteni ai tânărului au început căutările. Vineri dimineaţa, când au văzut că nu reuşesc cu niciun chip să îl găsească pe Cătălin Berca, tatăl tânărului a alertat poliţiştii.

Găsit spânzurat în incinta halei de ambalat PET-uri

După ce l-au căutat şi joi, fără rezultat, doi dintre prietenii lui Cătălin Berca nu s-au dat bătuţi. Vineri dimineaţa aceştia s-au gândit că singurul loc în care nu scotociseră era hala industrială, situată în apropierea cimitirului central din Petroşani, pe care tânărul o închiriase pentru a desfăşura o mică afacere de ambalare a PET-urilor. Acolo şi-au văzut prietenul spânzurat. Imediat, la faţa locului au ajuns poliţiştii, împreună cu tatăl tânărului, care au fost nevoiţi să spargă uşa de la intrare în hală, care era blocată. Oamenii legii au găsit, într-unul din buzunarele hainei cu care Cătălin Berca era îmbrăcat, un bilet de adio, prin care acesta îşi cerea iertare părinţilor şi prietenilor.
Se pare că tânărul ar fi avut probleme financiare, acesta fiind motivul pentru care a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa, fiind găsit fără suflare cu o zi înainte să împlinească 26 de ani. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, agent principal Adriana Voina, în acest caz nu există suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost preluat de medicii legişti, care vor stabili cu exactitate cauza morţii acestuia.

(Foto: George Cătălin Berca, fiul fostului primar al municipiului Petroşani)