Home / Timp liber / Rețeta zilei / Ruladă din omletă și brânză topită
656x440_rulada-aperitiv-215848

Ruladă din omletă și brânză topită

Ingrediente: Pentru omletă: 6 ouă, 150 g de maioneză, o lingură de făină, 150 g de cașcaval semisolid, sare, piper negru măcinat (după gust), ulei (ca să ungeți tava). Pentru umplutură: 300 g de brânză topită, 3 căței de usturoi, mărar proaspăt, 100 g de maioneză, sare, piper negru măcinat (după gust).

Mod de preparare: Pregătiți omleta. Bateți ouăle cu mixerul. Adăugați maioneza, sare și piper (după gust) și mai mixați încă o dată totul. Adăugați făina și iarăși mixați. Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mică în compoziția obținută și amestecați foarte bine. Tapetați o tavă dreptunghiulară (30×40 cm) cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei din belșug după care turnați compoziția pentru omletă în tavă, răspândindu-o uniform. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180ºC pentru 10-15 minute. Cât timp se coace omleta, pregătiți umplutura. Dați bucățile de brânză topită înghețate în prealabil prin răzătoarea mică. Adăugați mărarul tocat, usturoiul pisat, maioneza, sare și piper. Amestecați. Ungeți omleta răcită cu umplutura obținută și rulați-o sub formă de ruladă. Așezați omleta cu „cusătura” în jos și înveliți-o cu hârtie. Dați-o la frigider 10 minute. Poftă bună!

 

Despre glasul hunedoarei

Citește și

Pizza-cu-ou

PIZZA CU OU

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 250 ml apă călduţă, 1 linguriță drojdie uscată, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *