NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta săptămânii / Ruladă de pui cu verdeţuri.
Rulouri cu verdeturi_1

Ruladă de pui cu verdeţuri.

Ingrediente (pentru 4 persoane)

  • 800 g piept de pui dezosat
  • 200 g spanac proaspăt
  • o legătură coriandru verde
  • o legătură mentă proaspătă
  • sare, piper
  • 2-3 linguri de ulei

pentru pane

  • 100 g făină
  • 2-3 ouă
  • 100-150 g pesmet sare,
  • piper 1 litru ulei

pentru salată

  • 300 g spanac
  • 4-5 fire coriandru verde
  • 4-5 fire mentă proaspătă
  • o ceapă roşie
  • 200 g roşii cherry
  • sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline

Prepararea:

Se feliază pieptul de pui, feliile se bat uşor, apoi se presară pe ele sare şi piper. Spanacul pentru umplutură se spală bine, se scurge de apă şi se mărunţeşte puţin. Celelalte verdeţuri se toacă grosier şi se amestecă cu spanacul. Se iau feliile de carne, pe partea mai lată se pune câte o grămăjoară de verdeţuri şi se rulează cât mai strâns. Dacă e nevoie, se prinde cu câte o scobitoare. După ce sunt gata ruladele, se încing 2-3 linguri de ulei şi ruladele se prăjesc pe fiecare parte. Se scot pe un şervet de hârtie. Fiecare ruladă se tăvăleşte prin făină, ou bătut condimentat şi pesmet, apoi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe şervet de hârtie şi se păstrează calde. Pentru salată se spală spanacul şi verdeţurile. Spanacul se pune într-un castron (dacă frunzele sunt mai mari, se taie sau se rup bucăţele), se adaugă verdeţurile mărunţite, ceapa tăiată feliuţe şi roşii tăiate în două. Se amestecă, se presară sare şi se stropeşte cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Ruladele se taie în două oblic şi se servesc cu salata. Opţional se poate servi şi garnitură.

Pofă bună!

Despre Cosmin BACHNEV

Citește și

rulada-cu-ficat-de-pui

Ruladă cu ficat de pui

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):  500 g ficat de pui 500 g amestec de carne tocată 100 g …