Home / Timp liber / Rețeta zilei / Ruladă cu ficat de pui
rulada-cu-ficat-de-pui

Ruladă cu ficat de pui

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g amestec de carne tocată
  • 100 g bacon
  • 2 ouă crude
  • 6 ouă fierte
  • o ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • o chiflă albă
  • 3-4 cepe verzi
  • o legătură frunze de pătrunjel
  • o lingură de untură
  • sare, piper, boia dulce

Prepararea

Ceapa se curăţă, se taie julien şi se căleşte în untură. Ficatul se curăţă, se taie în bucăţi mai mici şi se adaugă peste ceapă. Se presară cu usturoi pisat, se înăbuşesc împreună, după care se lasă la
răcit. Se căptuşeşte o tavă de cozonac sau de chec cu feliile subţiri de bacon, astfel încât marginile feliilor să atârne pe lateralele tăvii în exterior, pentru că la final cu ele se va „închide“ rulada. Ficatul de pui se toacă sau se mărunţeşte, pătrunjelul şi ceapa verde se taie mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ficatul, ceapa, pătrunjelul, chifla înmuiată şi stoarsă în prealabil şi ouăle crude. Se asezonează cu sare, piper şi boia dulce şi se amestecă. Jumătate din compoziţia obţinută se pune în tavă, se aşează pe ea ouăle fierte tari şi apoi se acoperă cu restul de compoziţie rămasă. Se acoperă cu feliile de bacon rămase peste marginea tăvii şi se introduce în cuptorul fierbinte pentru 40-50 de minute. Se feliază după răcire cu un cuţit bine ascuţit şi fără zimţi.Se poate servi ca aperitiv, împreună cu ridichi, roşii sau orice fel de salată de crudităţi.

Poftă bună!

Despre Cosmin BACHNEV

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …