glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Rugă pentru doi hunedoreni. Radu Sienerth, rănit grav în incendiul din „Colectiv”, a mers la îngeri, alături de Maria Vulcu

Radu Sienerth, un tânăr de 22 de ani, din Petroșani, unul dintre răniții în incendiul din clubul Colectiv a murit, luni, acesta fiind cea de-a 64-a victimă a tragediei din 30 octombrie 2015. Radu a fost ultimul dintre răniții internați în Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și în România, iar potrivit medicilor, starea sa s-a înrăutățit în ultimele zile, el fiind foarte slăbit. Este al doilea hunedorean care pleacă la îngeri, după noaptea fatidică din clubul groazei.

Radu a pierdut lupta cu viața, după cinci luni. În tot acest timp, familia și prietenii au sperat într-o minune, care nu a mai venit. „Pacientul era într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital, fiind atunci resuscitat. A murit în urma unei complicații pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicațiile posibile și, cu ajutorul nostru, a reușit să supraviețuiască până astăzi (n.r ieri) – un efort de patru luni și jumătate. Familia a stat în permanență cu el, zi și noapte”, a declarat Ioan Lascăr.

Șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, declara, la începutul lunii, ca prognosticul în cazul lui Radu rămâne rezervat. „Din punctul de vedere al leziunilor de arsură aș spune că nu mai contează. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru – el era decedat la internare – a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o mulțime de complicații chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicațiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsură complexă”, afirma, pe 2 martie, Ioan Lascar.

Numărul victimelor a ajuns la 64 de morţi

Radu Sienerth este fiului fostului director al Exploatării Miniere Livezeni. El a luat parte la programul de Internship al Guvernului României, lucrând ca intern la Ministerul Economiei. De asemenea, s-a remarcat prin participarea la o serie de olimpiade şi comunicări ştiinţifice în cadrul ciclurilor gimnazial şi liceal, precum şi la o serie de conferinţe pe teme economice şi de dezvoltare antreprenorială organizate la nivelul universităţii. Pe plan profesional, a activat în domeniul consultanței financiare la o bancă de top din România şi a efectuat un stagiu de practică la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

La sfârșitul lunii octombrie, în clubul „Colectiv”, din București, iadul a coborât pe pământ. În câteva clipe, totul a fost cuprins de flăcări, după ce artificiile folosite au aprins bureții de pe pereți, folosiți la antifonarea spațiului. Cei aproape 500 de oameni au rămas captivi în clubul morții. Doar cei aflați lângă singura ușă de acces au scăpat din iadul numit „Colectiv”. Ieri, numărul morților a ajuns la 64. Maria Vulcu, o tânără arhitectă de 30 de ani, din Deva, s-a aflat printre cei care nu au mai avut nicio șansă de a supraviețui. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi. În prezent mai sunt 10 persoane rănite în spitalele din străinătate: șase în Belgia, doi în Germania și doi în Marea Britanie.

deschidere foto mic cu textul Maria Vulcu

Tags

One Comment

  1. Si Livia Stan era tot din Hunedoara, s-a nascut si a trait in Lupeni pana la terminarea liceului.