glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Robert Lupu: „Vrem să readucem futsalul de calitate la Deva!”

Noua echipă de fotbal de sală a Devei aşteaptă cu nerăbdare debutul oficial al noului sezon – programat pentru finalul lunii. Până atunci se va prezenta publicului, săptămâna viitoare, într-un amical cu Clujana Cluj-Napoca, una din viitoarele adversare din elită

Antrenorul-jucător al ASFC Fiat Autobergamo Deva, Robert Lupu, spune că s-a întors cu plăcere în oraşul în care a cunoscut atâtea satisfacţii. I-a adus la poalele cetăţii şi pe Robert şi Florin Matei (singurii „stranieri” din lot), dar şi pe Vlad Iancu (n.red. – portarul „naţionalei”). I-au strâns în jurul lor şi pe cei mai promiţători jucători de pe plan local şi speră la o clasare în top, încă de la prima strigare!

„Un proiect îndrăzneţ şi foarte «sănătos»”

Atras de proiectul îndrăzneţ al lui Dorin Popa, un om de afaceri devean care vrea să le dea şansa hunedorenilor să se afirme în fotbalul de sală, Lupu (31 de ani) speră să formeze în cel mai scurt timp o echipă competitivă care să se bată, de sezonul viitor, pentru prima poziţie în clasamentul Ligii I. „Am venit pentru că domnul Popa ne-a arătat un proiect foarte interesant în care se îmbină experienţa noastră cu tinereţea celor de aici. Pentru primul an, ne-am propus o clasare în primele trei, dar de sezonul următor cred că vom putea vorbi de lupta pentru titlu. Ceilalţi 12-13 tineri jucători pe care i-am adunat în jurul nostru sunt dornici de performanţă şi sunt satisfăcuţi că au şansa să se lupte la vârf pentru oraşul natal. Cu toţii vrem să readucem futsalul de calitate la Deva”, a spus Lupu. Internaţionalul revenit în municipiul de la poalele cetăţii ştie că misiunea sa nu va fi una simplă, dar are încredere în cei pe care îi va antrena şi alături de care va şi juca în acest sezon. „Majoritatea băieţilor care au venit la echipă au fost obişnuiţi să joace pentru evitarea retrogradării (n.red. – au venit de la Dava Deva, penultima clasată sezonul trecut) şi va fi puţin dificil să îşi schimbe atitudinea, însă cu multă muncă şi ambiţie, orice este posibil. Au ce învăţa cu toţii şi de la Florin şi Robert Matei şi de la Vlad Iancu şi, sper eu, ca din iarnă şi de la alţi jucători de valoare din campionat, pe care sperăm să îi atragem alături de noi. Proiectul iniţiat aici este unul îndrăzneţ şi foarte «sănătos», cum puţine sunt la acest nivel”, a mai adăugat antrenorul-jucător al noii echipe devene.

Startul ligii, pe 31 august

Iubitorii de futsal vor putea să vadă pentru prima dată la lucru noua echipă de la poalele cetăţii, pe 22 august, la Sala Sporturilor, într-o partidă de verificare disputată în compania celor de la Clujana Cluj-Napoca, prilej cu care va fi prezentat întreg lotul. De altfel, Matei şi compania vor şti, la ora jocului, şi programul competiţional, precum şi adversarii din noul sezon, ca urmare a tragerii la sorţi ce va avea loc la Casa Fotbalului (n.red. – 20 august). Întrecerea internă este programată să debuteze pe 31 august.

12 echipe se vor regăsi în prima ligă de fotbal de sală a României, cu două mai mult decât în sezonul precedent.

Lotul echipei ASFC Fiat Autobergamo Deva

Portari: Vlad Iancu, Ştefan Atanasiu, Raul Bodoaşcă, Andrei Bozan.

Jucători de câmp: Robert Lupu, Florin Matei, Cristian Matei, Alin Paul, Sebastian Mateescu, Cristian Macingo, Adrian Moţ, Suleiman Muhtaseb, Lucian Popescu, Andrei Drăgoiu, Andrei Sevastiţa, George Ţiglar, Flaviu Balaj.

Antrenor: Robert Lupu