glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Robert Lupu îndeamnă la moderaţie şi realism: „Să rămânem cu picioarele pe pământ!”

Antrenorul-jucător al Autobergamo Deva spune că nu se aştepta ca echipa să ajungă într-un timp atât de scurt pe prima poziţie a clasamentului Ligii I. Deşi este pe deplin mulţumit de evoluţia alb-vişiniilor de până acum, Lupu îndeamnă la moderaţie. „Nu ne luăm nasul la purtare!”.

Căpitanul Naţionalei României de futsal speră ca echipa sa să rămână prima şi după cele trei jocuri care au mai rămas de disputat din acest an (unul din tur şi două din retur) şi aşteaptă cu nerăbdare pauza competiţională. Din două motive: odihnă şi întărirea lotului.

După muncă, şi răsplată

„Şeptarul” celor de la Autobergamo spune că nu luase în calcul clasarea pe prima treaptă a podiumului la finele turului, cu atât mai mult cu cât, în ultimele jocuri, oboseala s-a simţit din plin. „Evident că sunt mulţumit de faptul că avem şansa de a deveni «campioni de toamnă», asta înseamnă că efortul, ambiţia şi dăruirea din ultima perioadă au dat roade. Va fi greu însă de acum încolo pentru că s-a acumulat oboseala, am avut meciuri grele, la doar câteva zile distanţă, acum e convocarea la Naţională…sper însă că lucrurile vor merge bine în continuare”, a spus Lupu. Antrenorul-jucător al lui Autobergamo a ţinut însă să laude şi linia a doua, însă îndeamnă totodată şi la modestie şi realism. „Băieţii s-au descurcat de minune şi la Odorheiu Secuiesc şi la meciul cu KSE, am mare încredere în ei, au dovedit că se poate face treabă.. Chiar şi aşa, trebuie să rămânem în continuare cu picioarele pe pământ, să ne vedem lungul nasului. În plus, am mai avea nevoie de întăriri dacă vrem să ne batem de la egal la egal cu City’Us”, mai adăugat căpitanul “tricolorilor”.

Maximum două transferuri

Principalul finanţator al echipei, Dorin Popa, spune că va încerca să îi facă pe plac antrenorului său şi are în vedere întărirea lotului cu încă două nume importante. „Era greu de anticipat la început că vom ajunge pe prima poziţie atât de repede, dar asta ne obligă să ne vedem de treabă în continuare. Am mai spus-o în câteva rânduri, vom încerca în iarnă să mai aducem doi jucători de valoare, deşi va fi foarte greu, pentru că majoritatea jucătorilor buni se află sub contract, sau au nişte cerinţe financiare care nu pot fi îndeplinite cu uşurinţă”, a precizat patronul grupării devene.

ASFC Fiat Autobergamo Deva va evolua, luni, 25 noiembrie, de la ora 18.00, pe terenul celor de la Spicom Sfântu Gheorghe (locul 5), într-un meci ce va conta pentru etapa a 11-a, ultima a turului. Capul de afiş al rundei va fi întâlnirea dintre Odorheiu Secuiesc şi City’Us, care se va desfăşura însă la o altă dată decât cea stabilită iniţial, după ce oaspeţii au cerut amânarea, în vederea deplasării în Cehia, pentru susţinerea partidelor din Elite Round UEFA Futsal Cup.

Ne-au contactat jucătorii”

Patronul celor de la Autobergamo Deva a dezvăluit că înaintea derby-ului disputat cu campioana en-titre, City’Us Târgu Mureş, oaspeţii au contactat câţiva dintre jucătorii deveni. „N-am vrut să bat moneda pe acest lucru, însă înaintea partidei, cei de la Târgu Mureş le-au promis câtorva dintre băieţi contracte avantajoase. Sunt fel şi fel de şicane, la care noi nu ne pretăm, mai ales dacă stăm să ne gândim că regulamentul nici nu îţi prea dă voie să contactezi jucători aflaţi sub contract, decât în ultimele şase luni ale înţelegerii acestora cu clubul respectiv. În fine, nu vom face o adresă la Federaţie, preferăm liniştea în favoarea scandalului”, a completat Popa.

Vezi și

Close