glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ritm bun. Opt medalii şi un loc doi la general (Galerie Foto)

Acesta este bilanţul gimnaştilor de la CNS Cetate Deva la ediţia cu numărul 17 a „Cupei Cetăţii”, desfăşurate, la finele săptămânii trecute, în municipiul reşedinţă de judeţ. Trofeul a mers în vitrina celor de la Farul Constanţa, podiumul fiind completat de cei de la UNEFS Bucureşti.

Două medalii de argint şi şase de bronz au obţinut cei 26 de sportivi deveni prezenţi la startul tuturor categoriilor de concurs. Colegii de la CSŞ Petroşani au urcat şi ei de cinci ori pe podium, terminând pe cinci în ierarhia generală.

Cu talent, graţie şi eleganţă

Deşi au jucat rolul gazdelor, sportivii pregătiţi de Georgeta Cosma şi Mădălina Susan nu s-au menajat şi au încercat să urce pe podium la fiecare categorie la care au luat startul. De la mic (9 ani), la mare (19 ani). După două zile de concurs, au tras linie: opt medalii, cu două mai multe decât la ediţia precedentă. Argintul a revenit în panoplie după evoluţiile lui Gabriel Bocşer (individual masculin, seniori) şi ale perechii Steliana Stoenescu-Marian Broţei (categoria I), în vreme ce celelalte şase de bronz au fost obţinute, pe rând, de trio-ul Paula Dobra-Elena Odorog-Bianca Tănăsescu (senioare), de perechile Mihai Popa-Viorica Gobşa (categoria a II-a) şi Gabriel Bocşer-Valentina Istrate (foto, seniori), de Lorena Iovan (individual, categoria I) şi de grupul Steliana Stoenescu-Marian Broţei-Roberta Dănescu-Lorena Iovan-Denisa Ianchiş (categoria I). Evoluţiile elevilor noştri ne-au mulţumit, chiar dacă, întotdeauna, este loc de mai bine. Până la urmă, am ocupat locul secund în clasamentul general pe cluburi, după Farul Constanţa, o grupare care a adus cei mai mulţi sportivi la întrecere. I-am felicitat pe toţi, le-am spus că sunt mândră de ei, în special de Gabi Bocşer, care cu excepţia unor mici scăpări, a făcut un concurs excelent şi a arătat că merită să fie în atenţia Loturilor Naţionale”, a rezumat evoluţia devenilor, antrenoarea acestora, Georgeta Cosma. Cei mai în formă s-au dovedit a fi sportivii legitimaţi la Farul Constanţa, care au pus mâna pe 16 medalii, totalizând astfel 216 puncte, cu 83 mai multe decât gazdele şi cu 125 decât ocupanta locului trei – UNEFS Bucureşti.

Ca de obicei, la întrecere au participat şi componenţii Loturilor Naţionale, care au concurat în afara concursului, „Cupa Cetăţii” reprezentând o bună oportunitate de verificare, înaintea Campionatelor Mondiale, din iunie, de la Cancun (Mexic).

Peste 100 de sportivi de la nouă cluburi din ţară şi de la Loturile Naţionale au participat la „Cupa Cetăţii”

Cinci medalii, spre Valea Jiului

Celălalt club hunedorean prezent la startul întrecerii, CSŞ Petroşani, a urcat de cinci ori pe podium. Aurul l-a adus perechea Daniel Tăvog-Nicoleta Patrichi, la categoria a III-a, acolo unde şi locul trei a revenit tot unor petroşeneni, Darius Brânda-Andreea Şotângă. Daniel, Nicoleta şi Andreea au obţinut argint în proba de trio a aceleiaşi categorii, pentru ca alături de Darius Brânda şi Alexandra Popa să repete performanţa şi la grup, bronzul revenindu-i lui Daniel Tăvog, la individual masculin, categoria a II-a. Toţi sunt pregătiţi de Elena Becze şi Iulian Pişcoi.