glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Rideri din toată țara participă la „Oslea Hiride”, la Uricani

Cei mai tari schiori și snowboarderi își dau întâlnire în acest weekend la Uricani (Hunedoara), în vecinătatea Parcului Național Retezat, pentru a-și demonstra calitățile și pentru a-și testa limitele în cadrul singurei competiții de hike & ride din România. Intitulată „Oslea Hiride 2017”, competiția ajunge anul acesta la cea de-a VI-a ediție.

Masivul Oslea din Munții Vâlcan va fi cucerit de 130 de schiori și snowboarderi, în singura competiție de hike&ride din România, Red Bull Oslea Hiride. Evenimentul sportiv va avea loc sâmbătă, 25 februarie, de la Complexul Cheile Buții din Cîmpu lui Neag (Uricani). La start se vor afla atât veterani, care au participat la toate cele cinci ediții precedente, dar și concurenți care vin pentru prima oară să-și testeze limitele. Printre veterani îi regăsim pe Sonia Drăgan, Paul Affmeser, George Moșuțiu, Ionuț Pintican sau Florina Conț. Ei sunt cei care revin an de an cu plăcere, iar cei noi vin în căutarea unei experiențe cu totul diferite. La Red Bull Oslea Hiride vin rideri cu experiență în freeride și este împărțit în două secțiuni – schi și snowboard, fiecare dintre secțiuni incluzând patru categorii – feminin open, masculin open, feminin pro și masculin pro. „Red Bull Oslea Hiride este genul de competiție la care vii de plăcere. Așa că nu trebuie decât să te bucuri de fiecare moment, de urcare, de natură, de zăpadă, de oameni și nu lua lucrurile prea în serios. Și astfel vei simți despre ce este vorba aici cu adevărat”, susține Ionuț Pentecan, unul dintre veterani.

Câștigătorii, anunțați la complexul din Cheile Buții

Juriul este format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier și TTR), Constantin Bodea și Vladimir Brezovszki la snowboard, iar Alin Gavozdea, Ștefan Mirescu și Bogdan Stanilă, personaje cheie în zona locală de freeride, vor juriza la schi. Potrivit organizatorilor, pentru clasamentul final, se va lua în considerare atât timpul de urcare, cât și stilul de coborâre. Cel mai bun timp primește 100 de puncte (toate secțiunile cumulate – schi – snowboard – masculin – feminin), iar punctajul scade cu câte 1 punct, în funcție de pozitia ocupată. Concurenții care se vor situa sub poziția 100 vor primi 0 puncte. Punctajul total pentru coborâre se constituie din suma punctelor acordate de cei doi arbitri. Fiecare arbitru poate acorda maxim 120 de puncte, în funcție de următoarele criterii: linie – maxim 30 de puncte; air and style – maxim 30 de puncta; fluidity – maxim 30 de puncte; control technique – maxim 30 de puncte. Clasamentul final se calculează adunând punctajul obținut la urcare și coborâre. Clasamentul va fi afișat după concurs la complexul din Cheile Buții.

Tags