glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Rezultate dezastruoase la simulările Bac-ului. Peste 70 la sută dintre elevii de a XII –a nu au obţinut note peste 5 la simularea probei de matematică

Doar 51,49 la sută dintre elevii claselor a XII –a din judeţul Hunedoara care au susţinut simularea probei la limba şi literatura română au reuşit să obţină note peste 5. Totodată aproximativ 74 la sută dintre elevii care susţinut examenul la matematică nu au reuşit să obţină o notă de trecere.

Rezultatele simulărilor probelor din cadrul examenului maturităţii prevestesc un nou dezastru în învăţământul hunedorean. Elevii claselor a XII –a din judeţ se pare că nu au învăţat nimic din greşelile colegilor lor de anul trecut, când rezultatele de la Bacalaureat au fost dezastruoase. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara la simulare probei de limba română elevii hunedoreni au obţinut cele mai mari note, procentul de promovabilitate fiind de 51,49 la sută, în timp ce a limba maternă procentul a fost de 50 la sută. La proba la alegere a profilului 49,76 la sută dintre elevi au reuşit să ia o notă peste 5, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) doar 35,8 la sută dintre elevii testați au reuşit să şi promoveze. La limba romană au fost evaluați 3.111 elevi, la limba maternă, 42, la proba obligatorie a profilului, 2.997, iar la proba la alegere a profilului, 2.862. Anul acesta, a fost prima dată când alături de elevii din anul terminal de liceu, şi cei de clasa a XI, au susţinut simulările.

Rezultate slabe şi la simulările elevilor de clasa a XI –a

Elevii claselor a XI –a din judeţ au susţinut probe scrise la Limba şi literatura română, limba maternă şi matematică sau istorie, din materia parcursă până la momentul examenului. Din cei 3.685 de elevi înscrişi la prima probă din examen, doar 1.590 au obţinut cel puţin nota 5. În ceea ce priveşte Limba maternă, procentul de promovare la nivel de judeţ este de 38,36 la sută, în timp ce la matematică doar 29,74 la sută dintre elevi au obţinut o notă de trecere. Deocamdată elevii şi profesorii se consolează cu faptul că nu a fost vorba decât de o simulare. Aceste rezultate nu sunt trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

35,8 la sută reprezintă procentul de promovabilitate în judeţ la simulare probei la matematică, la clasa a XII –a