glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Revoltă civică. Gropile de pe DJ 705 A, Orăștie-Costești, „semnalizate” cu ghivece de flori

Drumul care face legătura între Orăștie și Costești și, mai departe, se îndreaptă spre cetățile dacice Costeşti şi Sarmizegetusa Regia a fost, vineri, plin de flori. La propriu. Zeci de ghivece de flori galbene au fost așezate de doi șoferi în gropile din carosabil, pentru a atrage atenția conducătorilor auto și a autorităților. Oamenii nu vor decât să circule pe un drum fără cratere, pentru a nu fi nevoiți să meargă, periodic, cu mașinile la mecanic.

DESCHIDERE (2)Invitația la „eveniment” a  fost postată de un tânăr, pe un grup de socializare, de pe Facebook. „Astăzi (n.r. vineri), la ora 16:30, mergem să punem pământ și câte o floare în gropile dintre Căstău și Orăștioara de Jos, în semn de <mulțumire> pentru cei ce întrețin acest drum… mai vine cineva?”, suna anunțul postat de Ciprian, pe grupul „Orăștie, te iubesc”. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, Ciprian spune că a luat decizia de a semnaliza gropile din asfalt, din cauză că nimeni nu ia atitudine pentru ca oamenii din zonă și turiștii să poată circula pe un drum sigur, fără cratere, dar și pentru că, prin demersul său, dorește să sensibilizeze autoritățile. „Drumul este vechi de peste 50 de ani. Pe atunci, nu existau atâtea mașini de tonaj ca și acum. A fost tăiat pentru a lega satele la rețeaua de apă și canalizare, și peticit foarte, foarte prost. Dar, pe lângă toate astea, este absolut plin de gropi… gropi în care riști să îți distrugi mașina”, a spus Ciprian.

Gestul lui Ciprian a fost rapid apreciat de internauți, care au și făcut haz de necaz. „O să vă prindă toamna plantând, la DESCHIDERE (3)câte gropi sunt, iar pentru unele gropi ar trebui copaci”, a comentat Andreea Luncan. „Mai bine le împrejmuiți cu bandă galbenă, pe care scrie SIT ARHEOLOGIC!”, a spus și Cătălin Pau. „Nu are Olanda flori, câte trebuie plantate în gropile de pe drumurile din comuna Romos!”, scrie un alt internaut, Daniel Crăciunescu.

DJ 705 A, drum bun, în opinia CJ Hunedoara

În analiza făcută de Consiliul Județean în urmă cu ceva timp, DJ 705 A figurează ca un „drum bun”. „E în programul de reparații, sunt date comenzile, dar toate au început de o săptămână, pentru că doar de o săptămână au început stațiile de asfalt. Nu se poate într-o săptămână să le facem pe toate. Drumul acela nici nu este așa de rău, ci problemele au apărut acum după iarnă, când au apărut acele gropi, pentru care s-au și emis comenzi de reparații”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Andronache.

 

One Comment

  1. Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa nu mai amane de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … Valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani