glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

„Retro Parada Primăverii”, trei filme și două spectacole de teatru în acest weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest final de săptămână sunt trecute mai multe activități cultural – artistice. Cinefilii pot viziona trei filme la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la două spectacole la Teatrul de Artă. Iubitorii de mașini sunt invitați la „Retro Parada Primăverii”, la Castelul Corvinilor.

Paradă de mașini retro la Castel

Hunedorenii pot viziona în acest final de săptămână cele mai frumoase mașini și motociclete de epocă, în cadrul unei expoziții fabuloase. Este vorba despre Retro Parada Primăverii 2018, eveniment care va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 și 14:00, în curtea Castelului Corvinilor. Manifestarea este organizată de Retromobil Club România, în parteneriat cu Primăria Hunedoara și își propune să reunească posesorii și pasionații de automobile și motociclete de epocă. Pot participa autovehicule cu vechimea mai mare de 30 de ani, cu sau fără atestat istoric, aflate în stare bună. Intrarea și participarea sunt libere. „Retroparada Primăverii 2018” este un eveniment care se organizează concomitent în peste 40 de oraşe din ţară.

Trei filme, la „Patria” Deva

filmCinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest weekend trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Raţă, raţă şi gâscan” în regia lui Christopher Jenkins, „Super polițiști 2”, regizat de Jay Chandrasekhar și „Vânătorul de spirite” în regia lui Dragoș Buliga. Filmele rulează tot weekendul, primul de la ora 13:00, al doilea de la 15:00 și 20:00, iar ultimul de la 17:30. Prețul unui billet la oricare dintre filme este 10 lei.

Două spectacole la Teatrul de Artă Deva

teatruPasionații de teatru sunt invitați, astăzi, la două spectacole la Teatrul de Artă Deva. Este vorba despre „5 fete de poveste”, o adaptare după „Scufița Roșie” de Frații Grimm și „Parada” de Alexandr Galin. Spectacolele vor fi puse în scenă de actorii Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu. Astfel, primul este adresat în principal copiilor și va putea fi urmărit de la ora 11:00. Prețul unui bilet este 10 lei. Cel de-al doilea va fi pus în scenă de la ora 19:00, iar prețul unui bilet întreg este 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere (elevi, studenți, pensionari).

Actorii deveni prezintă „Fotograful Unirii” la Alba Iulia

Actorii Teatrului de Artă Deva prezintă spectacolul „Fotograful Unirii”, de Denis Dinulescu, regizat de Mihai Panaitescu, la Alba Iulia. Evenimentul are loc sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate. Cu această ocazie va fi organizat şi un vernisaj de portrete, realizate în tehnica fotografică din vremea Unirii Transilvaniei cu România. Responsabil de realizarea lor este Radu Chindriș, un fotograf născut în Alba Iulia, stabilit în București. Spectacolul de teatru este dedicat memoriei lui Samoilă Mârza, cel care ne-a lăsat singurele imagini ale zilei de 1 decembrie 1918 la Alba Iulia. Este motivul pentru care și-a câștigat, pe bună dreptate, renumele de „Fotograful Unirii”. Piesa teatrului din Deva face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat. Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat de la casieria Casei de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia.

Vezi și

Close