glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Resmeriță a revenit la primăria Lupeni

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă are, din nou, voie să stea în fruntea administrației locale din Lupeni. Informația a fost confirmată de vicepriamarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan

În 3 februarie, Cornel Resmeriță a fost arestat la domiciliu, după ce a fost acuzat, în dosarul „Gala Bute”, că ar fi atribuit, împreună cu șeful de la achiziții, din primărie, un contract fără licitație publică, supraevaluat cu intenție. În 27 mai, Resmeriță a fost pus sub control judiciar, fără dreptul de a-și mai exercita funcția de primar. La sfârşitul lunii iulie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au prelungit măsura controlului judiciar față de primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță. „DNA nu i-a mai interzis lui Cornel Resmeriţă să-şi exercite funcţia de primar în următoarele 60 de zile. Din data de 3 august, el a revenit la serviciu, pentru că are acest drept”, a declarat viceprimarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan.
 

Urmărit penal în dosarul „Gala Bute”.

Primarul din Lupeni este cercetat de DNA într-un dosar alături de șeful de la Achiziții din cadrul primăriei – Cristofor Condoiu, dar și Adrian Gărdean, Miron Gărdean și Miron Lupulescu – reprezentanții Termogaz, firma care a efectuat lucrările în stațiunea montană Straja. Potrivit procurorilor anticorupție, Cornel Resmeriță și Cristofor Condoiu au prejudiciat bugetul Primăriei Lupeni cu peste 2 milioane de lei prin acordarea unor lucrări supraevaluate celor de la Termogaz. Cornel Resmeriță și Cristofor Condoiu sunt cercetați pentru infracțiunile de abuz în serviciu, în timp ce Adrian Gărdean, Miron Gărdean și Miron Lupulescu, sunt cercetați pentru dare de mită și instigare la abuz în serviciu.
Averea primarului din Lupeni este sub sechestru asigurator.