glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Remiză ruşinoasă pe terenul ultimei codaşe. Play-off-ul?! Poate la anul

CSM Cetate Deva a încheiat turul de campionat cu o remiză. A treia din actuala stagiune! Fetele antrenate de Ioan Băban nu şi-au revenit complet după eşecul suferit în faţa celor de la HC Zalău şi s-au întors cu doar un singur punct de pe terenul celor de la HCM Râmnicu Vâlcea, după 29-29 (17-14). Şansele de a accede în play-off sunt infime.

Devencele au fost conduse mai bine de jumătate din timp, au revenit când mai erau doar zece minute (23-24) graţie golurilor semnate de Elisei şi Krnic, însă n-au reuşit să rămână în faţă. Ba mai mult, au trecut prin mari emoţii, în ultimele 60 de secunde, când gazdele, deşi au avut atacul, n-au izbutit să marcheze pentru primul succes din campionat. La final, conducerea vâlcencelor a acuzat cu vehemenţă arbitrajul.

Elisei şi cam atât

Pe ultimul loc în Liga Naţională (fără succes!), elevele Simonei Gogârlă au dominat copios prima repriză. Cu Janina Luca în mână (14 goluri până la final), dar şi cu Tamaş, Lăzărin şi Mitrovic bine „ancorate” în joc, vâlcencele s-au distanţat treptat. N-au dat Devei şansa de a condue decât în primele 10 minute (3-4, 4-5), iar mai apoi au călcat pe pedala de acceleraţie. Cu sete, având în vedere că încă nu cunoscuseră gustul victoriei în campionat! S-au distanţat treptat, la plus trei şi chiar plus cinci (11-6) pentru ca finalul primei jumătăţi să le prindă la trei puncte în faţa Devei (17-14). Nici în partea secundă a întâlnirii elevele Simonei Gogârlă n-au prea cedat iniţiativa. Cu excepţia a câtorva minute, când atacurile rapide ale lui Krnic şi Elisei au făcut ca Cetate să conducă – pentru prima dată – la două goluri distanţă (24-26, minutul 53). Foc (mocnit) de paie. Pentru că Vâlcea revine, trece în faţă, dar scapă victoria printre degete în ultimele 60 de secunde, când Simion egalează, iar atacul următor se iroseşte. Conform reprezentanţilor oltencelor, cu largul concurs al celor doi arbitri, care n-au acordat o presupusă aruncare de la şapte metri! „Cei doi purtători ai fluierului de astăzi, să le spun, într-un mod frumos, indivizi, ne-au dezavantajat de mai multe ori. Am avut 7 metri chiar la ultima fază. Mi-a confirmat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Handbal, Alexandru Dedu, care a stat lângă mine. Mă gândesc serios să depun memoriu împotriva celor doi (n.r. Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu) la Federaţia Română de Handbal”, a spus la final Toma Pleşa, preşedintele HCM-ului.

CSM Cetate Deva va evolua, duminică, în faţa propriilor suporteri, în compania celor de la Corona Braşov (locul 2). Meciul, programat să înceapă de la ora 11.00 (live şi pe Digisport 1), va fi arbitrat de duo-ul bucureştean Constantin Din-Sorin Dinu.

Mesaj dur transmis lui Muntean de galeria gazdelor

Membrii Ligii Suporterilor Vâlceni au fost prezenţi la disputa din Sala „Traian” şi au adresat un mesaj de susţinere pentru Valentina Ardean Elisei, prin care l-au atacat însă, direct, pe patronul grupării devene. „Onoarea unei valori nu poate fi călcată în picioare de un gunoi. Respect Elisei”, a stat scris pe un banner al formaţiunii oltene. Reacţia vâlcenilor a venit după ce Alice a fost criticată dur de Marian Muntean, după ce a ratat o aruncare în ultimele secunde ale eşecului cu HC Zalău.

 

HCM Râmnicu Vâlcea 29 (17)

Portari: Puşcaş, Guiu.

Marcatoare: Luca 14 (7×7 metri), Tamaş 4, Cheraşcu 3, Constantinescu 2, Lăzărin 2, Mitrovic 1, Vădineanu 1, Craiu 1, Chirilă 1.

Antrenor: Simona Gogârlă

CSM Cetate Deva 29 (14)

Portari: Miskovic, Poenaru.

Marcatoare: Elisei 9 (2x7m), Krnic 6, Simion 5, Tasic 5, Cartaş 4 (1x7m).

Antrenor: Ioan Băban

Arbitri: Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu (ambii din Bucureşti)

Sala Sporturilor „Traian” (Rm. Vâlcea). Spectatori: 1000 

Loading...