glasul-hd.ro Web analytics

Regulament avem, mai trebuie să îl şi respectăm. Comerţul stradal din Deva se desfăşoară în continuare haotic

Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal din municipiul Deva, aprobat la începutul anului, a intrat în vigoare în luna februarie. Asta nu înseamnă că se şi aplică. La mai bine de o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului, comercianţii din Deva îşi expun în continuare marfa pe trotuar.

Grupul „Civitas” Deva trage un nou semnal de alarmă autorităţilor locale. De această dată cu privire la modul în care este aplicat regulamentul privind desfăşurarea comerţului stradal, care, printre altele prevede şi că: „se interzice cu desăvârşire expunerea în scopul vânzării, a produselor industriale ( utilaje, jucării, covoare, etc) în faţa magazinelor”.

Perioada de informare s-a încheiat, urmează amenzi

Intrat în vigoare la 1 februarie, regulile de comerţ stradal nu se aplică încă, în municipiul Deva. De-a lungul bulevardelor, în faţa magazinelor, marfa este expusă pe trotuar. Reprezentanţii administraţiei locale spun că până acum nu s-au aplicat sancţiuni, ci a avut loc o campanie de informare a cămercianţilor. „Ni s-a părut normal ca înainte să aplicăm amenzi şi sancţiuni să informăm oamenii. Fiecare agent comercial a primit în scris o informare prin care li se aduc la cunoştinţă prevederile regulamentului. Urmează, desigur şi controale”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Deva, controalele vor începe în perioada imediat următoare, iar amenzile pentru comercianţii care nu respectă regulamentul sunt cuprinse între o sută şi cinci sute de lei.