NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Regizorul devean Adrian Sitaru se întoarce la TIFF cu lungmetrajul „Fixeur”
deschidere (2)

Regizorul devean Adrian Sitaru se întoarce la TIFF cu lungmetrajul „Fixeur”

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional de Film „Transilvania” (2-11 iunie). În cadrul evenimentului, cinefilii vor putea urmări și cel mai nou lungmetraj, „Fixeur”, al regizorului devean Adrian Sitaru.

Zilele Filmului Românesc (8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri – 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje – selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului. „Fixeur/The Fixer” de Adrian Sitaru, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, „Aniversarea/ The Anniversary”, de Dan Chişu, „Camera Obscură”, de Gheorghe Preda, „Inimi cicatrizate/ Scarred Hearts”, de Radu Jude, „Planeta Petrila/ Planet Petrila”, de Andrei Dăscălescu, „Procesul/ The Trial”, de Claudiu Mitcu şi Ileana Bîrsan, „Ultimul căldărar”, de Cosmin Bumbuţ şi „Varză, cartofi şi alţi demoni/ Cabbage, Potatoes and Other Demons”, de Şerban Georgescu sunt lungmetrajele incluse în competiţia românească de anul acesta. „Fixeur” a avut premiera mondială în toamna anului trecut, în cadrul Toronto International Film Festival. Cel mai nou lungmetraj al regizorului devean Adrian Sitaru a câștigat în decembrie 2016 premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor și Mențiune Specială a Juriului în cadrul „Les Arcs European Film Festival”. Pelicula, cu un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică. Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca.

13 scurtmetraje în competiție

Cât priveşte competiţia de scurtmetraje de la Zilele Filmului Românesc – TIFF 2017, aici au fost selecţionate „Almania”, de Anton şi Damian Groves, „Broken”, de Alex Mironescu, „Când afară ninge/ When It’s Snowing Outside”, de Conrad Mericoffer, „Chers Amis”, de Valeriu Andriuţă, „Date Night”, de Stela Pelin, „Farul/ The Headlight”, de Ionuţ Gaga, „Fragment 22”, de Sandra Rad, „No Man’s Land”, de Marius Olteanu, „O noapte de dragoste/ One Night for Love”, de Alex Mavrodineanu, „Offstage”, de Andrei Huţuleac, „Prima noapte/ First Night”, de Andrei Tănase, „Scris/Nescris/”, de Adrian Silişteanu şi „Sechestraţi fără voie/ Humans in Frame”, de Tudor Botezatu. Festivalul Internaţional de Film „Transilvania” este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film „Transilvania”.

Despre Raluca STROIA

Citește și

secund8

Deva Auto Show ia startul astăzi!

Pasionații de mașini sunt așteptați la cel mai important eveniment auto al anului. Este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *