glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Reabilitarea ambulatoriului de la Petroşani poate începe

Problema licitaţiei privind atribuierea unei lurări de modernizare a ambulatoriului din Petroşani a fost tranşată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, care au respins plângerea formulată de o firmă doljeană ce a contestat decizia CNSC şi procedura de atribuire. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, sătămâna trecută, miercuri, pronunţarea în dosarul în care firma craioveană SC Novara T Impex SRL contestă procedura de atribuire pentru modernizarea ambulatoriului din Petroşani, chiar dacă soluţia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a fost favorabilă Primăriei Petroşani. La sfârşitul săptămânii trecute magistraţii au respins plângerea formulată de firma din Craiova, astfel că, lucrările de reabilitare a ambulatoriului Spitalului Petroşani pot începe. „Instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a respins plângerea formulată de societatea comercială. Soluţia este definitivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Proiect de peste 18 milioane de lei

Firma care a câstigat licitatia este din Valea Jiului, „Masa Adrigela”. Proiectul de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 şi are o valoare totală de peste 18 milioane de lei, din care 12,5 milioane lei este contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, contribuţia nerambursabilă din partea Guvernului României, este de 1,9 milioane de lei, iar Consiliul Local Petroşani mai trebuie să pună „la bătaie” 662.339 de lei. Proiectul prevede modernizarea întregii clădiri a ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Petroşani, echiparea şi dotarea corespunzătoare a 20 de cabinete medicale, realizarea unui lift pentru facilitarea accesului la etajul clădirii, dar şi achiziţionarea unor echipamente de specialitate şi aparatură ultra-performantă, reparaţii capitale şi dotări cu mobilier. De asemenea, ambulatoriul va fi separat de restul spitalului, pentru evitarea accesului persoanelor neautorizate în zonele restricţionate, prin uşi dotate cu sistem de deschidere automat pe baza unor cartele magnetice.