glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Războiul electoral de la Lupeni: faza pe sloganuri. Mesajul fraţilor Resmeriţă (PSD) : „Reconstruim împreună Lupeniul”. „Pe care l-a distrus tata” – continuarea liberalilor.

Până la alegerile parţiale de la Lupeni mai e mai puţin de o lună. Liberalii vor şi cred (cel puţin aşa lasă impresia) că pot să câştige alegerile locale din municipiul administrat încă din 2000 şi până mai ieri, fără nicio întrerupere notabilă, de către membrii familiei Resmeriţă (Cornel Resmeriţă – primar între 2000 şi 2016, respectiv Cristian Resmeriţă, fost deputat, primar câteva luni anul trecut, devenit senator la alegerile parlamentare). Principalul lor adversar este Lucian Resmeriţă, fiul lui Cornel şi fratele mai mic al lui Cristian.

Liderul PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, acuză un aranjament de campanie la Lupeni, menit să-l ajute pe Lucian Resmeriţă, candidatul PSD: „Din păcate, toţi ceilalţi candidaţi sunt în <plasa> familiei Resmeriţă. Este un joc foarte simplu: au scos şase candidaţi plus Lucian Resmeriţă în ideea ca voturile oamenilor care sunt împotriva lor să fie împărţite la şase. Niciunul dintre acei candidaţi, din păcate, nu va renunţa la candidatură pentru că nu-i interesează municipiul Lupeni (unul dintre candidaţi a renunţat între timp – n.red.). Îi interesează doar ca familia Resmeriţă să candideze încă o dată. Aici mă refer la domnul Brânduşe, care şi-a dat demisia din PNL, s-a înscris în ALDE, partid în alianţă cu PSD,  pentru a rupe voturi de pe partea nemulţumită de familia Resmeriţă. Vorbim de domnul Napău de la PRM, care va face acelaşi lucru, ţinând cont că domnul Napău, cu consilierii de la PRM, votează tot timpul lângă PSD, inclusiv la numirea viceprimarului, au fost în alianţă cu PSD-ul ş-acuma vine să candideze împotriva familiei Resmeriţă? Nu! Candidează tot cu scopul clar de a rupe voturi din masa celor nemulţumiţi şi-o să vedeţi că, de data asta, oamenii din Lupeni sunt convins c-au învăţat lecţia alegerilor din vara trecută şi-or să vină într-un număr foarte mare alături de candidatul PNL pentru că suntem singura forţă care se opune cu adevărat atât PSD-ului, iar în Lupeni, special împotriva familiei Resmeriţă care, cum v-am spus, din 1996 (2000 – n.red.) conduce acest oraş şi este cel mai înapoiat din punct de vedere al dezvoltării economice şi sociale din Valea Jiului”, a declarat Lucian Heiuş. Acesta s-a mai arătat oarecum distrat de unul dintre mesajele prezente pe bannerele de campanie ale lui Lucian Resmeriţă. „Au un slogan pus pe bannere imense: «Reconstruim împreună Lupeniul». Mai trebuiau să adauge doar ceva de genul «reconstruim Lupeniul distrus de tata»”.

Senatorul îi e director de campanie

Lucian Resmeriţă nu a putut fi contactat pentru declaraţii pe tema afirmaţiilor liderului PNL Hunedoara. Cristian Resmeriţă, fratele său, îi este director de campanie şi ocupă şi o funcţie în PSD Hunedoara. Actualul senator este cel care doreşte să răspundă „atacului”. „Candidatul nostru, al organizaţiei, nu se bagă în nicio discuţie care nu-i principială, în general. La domnul Heiuş se vede lipsa de experienţă şi îmi dau seama acum de faptul că face politică de foarte puţină vreme şi că nu înţelege cum se face politică, din păcate pentru el. Dacă el are o astfel de gândire, eu pot să-l asigur de-un singur lucru: de faptul că nu va face politică foarte multă vreme, ci va fi scos în afara acestui joc fără niciun fel de discuţie, pentru că se vede că nu cunoaşte, nu ştie.

În ce priveşte sloganul, acesta este «Dezvoltăm Lupeniul». Mergem fără niciun fel de problemă pe proiectele pe care le-am început eu în trecut şi asta facem, dezvoltăm Lupeniul. Într-adevăr, dup-aceea am scris «Reconstruim Lupeniul împreună» pe un banner pentru că o să-l reconstruim împreună: el primar şi eu senator. Singurul om pe care-l voi ajuta să reconstruiască Lupeniul, să aducă bani şi să facă proiecte va fi candidatul PSD care se numeşte tot Resmeriţă, dar Lucian.”

Tags

4 Comments

  1. «Reconstruim împreună Lupeniul»…oare cine mai crede in sloganuri de genul asta, indiferent de partidul care vine cu asemenea promisiuni? „Impreuna” la cine se refera?

  2. Interesnt cum liberalii incearca sa acuze pe toti candidatii la functia de primar, precum ca, sunt pusi de Resmerita Cristian, dar nu se uita in propria ograda… rusine, in loc sa colaboreze cu cei din opozitie, acuza si denigreaza, tipic liberalilor .. nu au un program politic si trebuie sa iese si ei cu ceva.. cu ce stiu mai bine!!!