glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Rătăciţi în munţi, în căutarea fructelor de pădure

Cinci persoane care au plecat la cules de afine, în masivul Parâng, au solicitat ajutorul jandarmilor montani după ce au constatat că s-au rătăcit. După mai multe ore de căutări, jandarmii au fost nevoiţi să întrerupă căutările din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cei cinci au ajuns la casele lor duminică dimineaţa.

Fie că pleacă în căutarea fructelor de pădure sau a senzaţiilor tari, numărul turiştilor rătăciţi pe munţi este în continuă creştere. În ultima perioadă au existat numeroase cazuri de persoane sau grupuri care s-au rătăcit în Parâng pentru că s-au abătut de la traseele marcate.

Rătăciţi pe Parângu Mic

Cu un astfel de caz s-au confruntat jandarmii montani din cadrul Postului Parâng, sâmbătă după-amiaza. Jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au fost sesizaţi cu privire la faptul că cinci persoane, aflate la cules de fructe de pădure, s-au rătăcit în apropiere de vârful Parângu Mic.
Jandarmii montani au pornit în căutarea celor cinci, însă în jurul orei 23:30, din cauza întunericului şi a condiţiilor meteo neprielnice (ploaie şi ceaţă densă), acţiunea de căutare a fost întreruptă, urmând să fie reluată duminică dimineaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Au ajuns acasă dis-de-dimineaţă

În jurul orei 04:00, persoanele care s-au rătăcit au anunţat faptul că au ajuns la domiciliu, coborând de pe munte pe zona Groapa Seacă, astfel că acţiunea de căutare planificată să se desfăşoare în cursul acestei zile nu s-a mai desfăşurat.

Afinarii dau bătăi de cap salvatorilor montani

În această perioadă, salvatorii montani se confruntă cu nenumărate astfel de cazuri. Chiar dacă se anunţă vreme rea, afinarii nu stau acasă, ci se aventurează în zone greu accesibile în căutarea fructelor de pădure. Aceştia nu mai găsesc drumul de întoarcere şi solicită ajutorul salvatorilor montani. De nenumărate ori aceştia cer sprijinul echipelor de la salvare pentru a-i recupera din zone dificile. Sezonul afinelor este în plină desfăşurare, astfel că, jandarmii montani vor mai avea activităţi de acest gen, având în vedere că după afine urmează murele şi a ciupercile.