glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Radiografia PNL Hunedoara: DEZASTRU. Schimbări în rândul liberalilor hunedoreni: Mihai Irimie – președinte la Deva, Vasilică Potecă – secretar general al partidului

Liberalii hunedoreni au avut, ieri, primul contact cu noul președinte iIMG_9766nterimar al PNL Hunedoara. Florin Roman, secretar executiv adjunct al partidului, membru al PNL Alba, le-a făcut colegilor o radiografie sinceră a dezastrului din alegerile locale. Au picat și primele capete. În locul secretarului general al organizației, Liviu Antal, a fost pus Vasilică Potecă, iar în locul lui Dorin Gligor, la șefia Organizației Deva a venit Mihai Irimie (medalion), primarul din Șoimuș.

Florin Roman a venit la conferința de presă, organizată după ședința extinsă a PNL, însoțit de Lucian Heiuș, cel care a fost opțiunea de președinte a primarilor nemulțumiți de felul în care a condus organizația Bogdan Țîmpău. „Mandatul meu este pe timp nelimitat. Nu îmi propun să stau prea mult aici, îmi propun să stau până vom găsi un liberal din cadrul organizației, dispus, agreat de colegi și care ne convinge că poate să facă treabă mult mai bună. Nu vă ascund că am încredere foarte mare în domnul Heiuș. Am mari așteptări de la dânsul, ca și de la toți colegii, dar, vă repet, ce primează în ochii noștri este performanța. Iar, la Hunedoara, obiectivul nostru pentru toamnă este să redevenim forța numărul unu a județului și să obținem cel puțin trei deputați și un senator. (…) Domnul Heiuș va juca un rol foarte important în viața acestei organizații. Sunt niște pași pe care dânsul urmează să îi facă, e o chestiune de procedură”, a declarat Florin Roman, noul președinte interimar al PNL Hunedoara. Lucian Heiuș a fost rezervat în declarații. „Sunt un membru al PNL care azi fac parte dintr-un proiect de reformă, și organizatorică și de schimbare a mentalității a Partidului Național Liberal, și pe care sper să o putem duce până la capăt împreună. Bineînțeles, să vină și rezultatele pe care le așteptăm noi. (…) Foarte probabil urmează să îmi depun și eu un dosar pentru o candidatură la Camera Deputaților”, a declarat Lucian Heiuș, cel pe care primarii nemulțumiți de activitatea lui Bogdan Țîmpău îl doreau președinte al PNL Hunedoara. Heiuș este în prezent directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Timișoara.

Schimbări majore în Organizația Deva

Florin Roman a făcut, încă din prima zi de mandat, schimbări majore în Organizația Deva. Mihai Irimie, primarul comunei Șoimuș, a fost numit președinte interimar al organizației municipale. „Sunt două motive care m-au făcut să merg pe această propunere, după ce am discutat cu colegii. Este un om tânăr, este un om care a confirmat în alegeri. Nu la Deva, e adevărat, dar foarte aproape. Îmi place că are atitudine, îmi place că își dorește, îmi place că știe să facă opoziție. A obținut rezultatele pe care dumneavoastră le cunoașteți și nu a câștigat doar pentru Șoimuș, ci l-a și bătut pe domnul Nistor într-o manieră categorică. Criteriile care pentru mine primează atunci când desemnăm colaboratorii sunt cele legate de performanță și de muncă”, a spus Roman. Noul președinte al PNL Hunedoara și-a cerut scuze devenilor pentru că PNL i-a dezamăgit. „Ne pregătim de alegeri la Deva. Eu vreau să îmi cer scuze, în numele Partidului Național Liberal, devenilor pentru că i-am dezamăgit. Îmi pare rău de domnul Mărginean, a făcut lucruri bune pentru Deva, mie îmi place foarte mult cum arată orașul. I-am cerut și dânsului (n.r. lui Petru Mărginean) să își facă o proprie analiză, de ce nu a și reușit, între ghilimelele de rigoare, să își vândă marfa mai bine. Rezultatele sunt cele care sunt, lucrurile s-au încheiat, astăzi am avut o analiză a ceea ce s-a întâmplat la Deva și la Hunedoara. Îmi doresc să rămână alături de noul președinte interimar și avem nevoie de fiecare om care vrea să muncească pentru PNL la Deva”, a mai spus Florin Roman. Actual vicepreședinte al CJ Alba, noul președinte al PNL Hunedoara susține că îl cunoaște pe Mircia Muntean, cu care este prieten, dar, din punct de vedere politic, sunt adversari. „Sunt prieten foarte bun cu Mircia Muntean, mi-e drag, avem o relație apropiată, am fost și în concedii împreună, îi cunosc foarte bine familia. El a ales să plece pe un alt drum, îmi pare foarte rău de problemele pe care le are, dar asta e viața. Ne ducem crucea și începând de astăzi suntem adversari politici. O să avem poziții foarte importante în ceea ce privește Deva și o să le cer colegilor mei ca la următoarea întâlnire să și pregătim propunerile noastre pentru municipiul Deva. Căutăm și candidații pentru Deva, care vor fi propuși de organizație și stabiliți în baza unui sondaj de opinie, pe care intenționăm să îl pornim după data de 2 august”, mai spune Roman.

Cum vor fi stabiliți candidații pentru parlamentare

Potrivit lui Florin Roman, din data de 26 iulie până în 2 august, liberalii care vor să candideze la alegerile parlamentare trebuie să își depună candidaturile pentru aceste alegeri. A fost stabilită o comisie de analiză a candidaților, formată din președintele interimar al PNL Hunedoara, din secretarul general, din primarii de municipii și orașe de la Călan, Hațeg, Petroșani, primarii din 10 comune cu cel mai mare număr de voturi obținut la alegeri și doi consilieri județeni. Viorel Arion, fostul primar al Hunedoarei, a fost introdus și el în această formulă, pentru că a obținut un rezultat foarte bun. „Au fost unii colegi care i-au reproșat foarte multe și, în analiza pe care le-am făcut-o, le-am demonstrat că nu s-a greșit doar la Hunedoara și la Deva, le-am demonstrat că într-o măsură poate mult mai mare am greșit la Orăștie, la Brad, la Vulcan, la Uricani. Dacă dumneavoastră vă uitați, din cele 14 municipii și orașe, doar patru au fost peste media județului. Ceilalți au obținut niște rezultate foarte, foarte slabe, și există discrepanțe între candidatul de primar cu scorul la Consiliul Județean. Le-am spus colegilor că trebuie să ne recunoaștem și să ne asumăm greșelile în aceste localități, și nu numai, pentru că am ales candidați care nu au răspuns așteptărilor cetățenilor. Iar asta e o problemă de management politic la nivelul organizației. Au tratat, din punctul meu de vedere, cu superficialitate desemnarea candidaților. Nu există candidați de oraș sau de municipiu care să nu fie stabiliți în urma unor sondaje. Eu nu cred că acești oameni au fost puși pe sondaje, pentru că dacă erau puși pe sondaje și-ar fi dat seama că lucrurile stau cu totul și cu totul altfel”, a mai spus președintele PNL Hunedoara.

Bogdan Țîmpău, președinte al PNL Hunedoara până luni, a fost și el prezent la conferința de presă de ieri. Singurul lucru pe care l-a spus, întrebat fiind de jurnaliști dacă va mai candida la alegerile parlamentare, a fost: „Urmează să am o analiză personală, dar nu am luat încă o decizie”.

Tags