Home / Timp liber / Rețeta zilei / Racitură din aripi de pui
Racitură din aripi de pui

Racitură din aripi de pui

Chiar daca raciturile sunt specifice sarbatorilor, acestea pot fi facute si in restul anului daca va plac. Cu alte cuvinte, nu este o regula ca raciturile sa fie mancate exclusiv iarna ci si atunci cand aveti chef.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 10 aripi de pui Avis
– un morcov mare
– o capatana de usturoi
– un plic cu gelatina transparenta
– sare, usturoi, foi de dafin

Spalati aripioarele si puneti-le la fiert. Lasati-le sa fiarba 10-15 minute dupa care le scoateti, le spalati din nou si aruncati prima apa. Spalati cratita, puneti apa din nou si aripile inapoi la fiert. Lasati sa fiarba la foc foarte mic cam doua ore, iar in ultima ora puneti morcovul taiat bucati. Cand este gata, stingeti focul si mai lasati o ora cratita acoperita.

Apoi separati supa de carne si, dupa ce lichidul s-a mai racit (nu de tot), adaugati gelatina. Atentie, gelatina isi pierde din proprietati daca lichidul este foarte fierbinte! Potriviti apoi de sare si piper si lasati sa se raceasca. Cand este calduta adaugati usturoiul pisat. Amestecati si, pentru a iesi racitura clara, cu servetele de hartie indepartati grasimea de la suprafata.

Puneti apoi bucatile de morcov si de pui in farfurii adanci si turnati supa peste ele pana cand lichidul depaseste carnea. Dupa ce ati terminat, lasati farfuriile la frigider pana lichidul se prinde, dupa care poate fi servit.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Despre glasul hunedoarei

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *