Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pulpe de pui cu sos de ghebe
Pulpe de pui cu sos de ghebe

Pulpe de pui cu sos de ghebe

Ghebele sunt ciupercile mele preferate, mai mult pentru textura dar imi place foarte mult si aroma lor. Plus ca fac echipa buna cu puiul.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– pulpe inferioare de pui Avis 3000
– 300 gr rosii cuburi decojite sau bulion
– trei catei de usturoi
– o ceapa mare
– 300 gr ghebe congelate
– Un pahar de supa de pui (sau apa, nu puneti chimicale, supa la plic sau cuburi!)
– o legatura patrunjel
– sare, piper
– o lingura de faina
– o lingura de unt

Prajim usor pulpele in unt, pana isi schimba culoarea. Adaugam peste ele jumatate din patrunjelul tocat. Le scoatem din tigaie dupa ce au mai stat un minut.

In aceeasi tigaie calim ceapa tocata, usturoiul taiat felii si ciupercile si le lasam pana se inmoaie. Intr-un bol mare amestecam faina cu rosiile si apoi adaugam paharul cu supa de pui, dupa care turnam peste ceapa si ciuperci in tigaie.

Adaugam si pulpele de pui si lasam sa fiarba inabusit la foc mic pana cand sosul scade. Se serveste cu orez cu ardei in patru culori.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

ardei-umpluti-cu-branza-si-oua-la-cuptor

OUĂ OCHIURI COLORATE

Ingrediente: 3 ouă, 3 ardei graşi de culori diferite, 150 g unt, sare. Mod de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *