Home / Timp liber / Rețeta zilei / PUI MARENGO

PUI MARENGO

Ingrediente:
8 bucăți de pui, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de unt, 2 linguri pastă de roșii, 2-3 roșii tăiate cubulețe, 200-250 g ciuperci, 170 ml vin alb sec, 50 g făină, 1 ceapă tocată, 2 căței de usturoi pisați, sare, cimbru și piper după gust, pătrunjel (opțional) pentru servit.

Metodă de preparare:
Încinge uleiul într-o tigaie care nu lipește. Pune și untul în el. Între timp, asezonează bucățile de pui, dă-le prin făină și pune-le la rumenit. Când s-au făcut pe toate părțile, scoate puiul deoparte și adaugă ceapa și usturoiul în tigaie. Amestecă și lasă totul la făcut la foc mic, 5 minute.
Adaugă vinul alb peste și combină-l cu sosul (fie el și întărit pe tigaie) rezultat. Adaugă roșiile, pasta de roșii, cimbrul și bucățile de pui. Acoperă totul și lasă să se facă la foc mic timp de 30 de minute. Adaugă ciupercile, amestecă ușor și mai lasă 15 minute. Pune și pătrunjelul înainte să dai totul de pe foc. Poți servi puiul cu un orez, cartofi copți aromatizați sau niște cartofi duchesse.

Opțional, poți adăuga spre final 2 linguri de cognac.

Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Carne-de-pui-puttanesca-1

PUI PUTTANESCA

Ingrediente: 4 bucăți pui (piept, de preferat), 2 cepe medii, tocate, 200 g roșii tocate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *