glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui la cuptor cu lămâie și usturoi

Ingrediente:

3 linguri ulei de măsline, 1 legătură cimbru, 2 lămâi tăiate în sferturi, 1căpățână usturoi ( cățeii separați dar necurățați), 1 pui proaspăt AVIS (2.25kg) tăiat în 10 bucăți, 150 ml vin alb, piper

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 160C. Așază bucățile de pui într-un vas pentru cuptor, adaugă cățeii de usturoi necurățați, bucățile de lămâie și cimbrul. Adaugă uleiul și amestecă totul cu mâna. Așază bucățile de pui cu partea cu pielea în sus. Toarnă vinul, condimentează cu sare și piper și acoperă vasul cu foile de aluminiu. Pune la cuptor timp de 2 ore. Apoi, îndepărtează folia, ridică temperatura la 200C și rumenește puiul timp de 30-45 de minute. Poftă bună!

Tags

Vezi și

Close