NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pui in sos emmentaler
Pui in sos emmentaler

Pui in sos emmentaler

Aceasta este una dintre cele mai simple si mai gustoase retete pe care le-am pregatit si a avut un succes extraordinar.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un piept de pui Avis3000 (500gr)
– 200 ml smantana pentru gatit
– 250 ml lapte
– 100 gr cascaval Emmentaler
– o ceapa
– 50 ml vin sec
– o lingurita cimbru
– 3 linguri de ulei
– doua linguri cu faina
– o lingurita sare
– o lingurita piper

Pieptul de pui se taie cubulete. Intr-o punga cu fermoar se amesteca faina cu sarea si piperul. Apoi se pun cuburile de pui si se amesteca pana cand sunt acoperite foarte bine cu ingredientele din punga.

Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul pana cand se rumeneste frumos pe toate partile. Apoi se scoate din tigaie si se lasa sa se odihneasca.

Se pune ultima lingura de ulei in tigaie si, in ea, se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape total. 

Apoi se adauga smantana, laptele, cimbrul si puiul si se fierbe la foc mic 15 minute pana cand puiul e fiert. Verificati ca sosul sa nu scada foarte mult. Daca scade, mai adaugati lapte fierbinte.

La final adaugati cascavalul emmentaler, amestecand pana se topeste complet. Adaugati sare si piper daca este cazul. Se serveste cald cu paste.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Carne-de-pui-puttanesca-1-1024x732

PUI PUTTANESCA

Ingrediente: 4 bucăți pui (piept, de preferat), 2 cepe medii, tocate, 200 g roșii tocate, 3 căței de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *